építészet : környezet : innováció

Urbanista - volt Városépítési-városgazdálkodásai Szakmérnök - felsőfokú szakirányú továbbképzés

A tanfolyam négy féléven keresztül az urbanisztika legfontosabb témaköreit havonta egy-egy háromnapos tematikus konferencia formájában tárgyalja. Különleges figyelmet szentelünk a településrendezés témakörének, amelyet két elméleti konferencia után egy helyszíni gyakorlat és három félév vezetett gyakorlat mélyít el. A négy intenzív félév szakdolgozattal és államvizsgával zárul.

A képzés helyszíne az Urbanisztika Tanszék, tandíja félévenként 170.000 Ft. A tanfolyamra építészmérnök, építő­mérnök, tájépítészmérnök, településmérnök, közlekedésmérnök, környezetvédelmi mérnök szakos egyetemi vagy főiskolai oklevéllel lehet jelentkezni. Ugyancsak várjuk a településtervezésben-településfejlesztésben dolgozó geográfus, jogász, közgazdász, szociológus kollégákat.

Az Urbanista Szakirányú Továbbképzés diplomája a 2014-ig végzett évfolyamok számára elismert volt a településtervezési jogosultság elbírálásakor szakirányú végzettségként. A jogszabályi változások miatt 2014. márciusában felkértük az Építész Kamarát, hogy a 266/2013 (VII.11.) számú kormányrendelet 8. § 3. és 4. bekezdésének megfelelően végezze el az Urbanista Felsőfokú Szakirányú Továbbképzés szakirányú egyenértékűségének vizsgálatát a településtervezési jogosultság tekintetében. Az eredménytől függően a szakképzés programjában kisebb módosítások lehetségesek.

További információk a képzés vezetőjénél: Szabó Julianna PhD docens
tel: 00-36-1-463-3849, szabojuliannaphd@gmail.com

Jelentkezés: 2014. augusztus 15-ig levélben a következő címre:

Szabó Julianna PhD
BME Urbanisztika Tsz.
Műegyetem rkp. 3.
1111 Budapest

Mellékelendő dokumentumok: oklevélmásolat, jelentkezési lap (urbanisztika.bme.hu), szakmai önéletrajz, motivációs levél

Minden kérdést és érdeklődőt szeretettel várunk

 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »