építészet : környezet : innováció

Új, korszerű sportpálya Bükkösdön

Megújult a Bükkösdi iskola sportpályája. A régi terep egy speciális, biztonságos és tartós bevonatot kapott, így Magyarország egyik legkorszerűbb sportpályájává vált. A Mapei Kft. társadalmi felelősségvállalás (CSR) programjának keretében megvalósult pályát id. Dárdai Pál avatta fel szeptember 1-jén, az iskolakezdés napján.

A nyári szünidőben megújult az iskola sportpályája Bükkösdön. A pálya felületére egy speciális akril bevonat, a Mapecoat TNS rendszer került. Az új, professzionális felület biztonságos, ugyanakkor fokozottan kopás- és időjárásálló, nem utolsó sorban pedig esztétikus - ilyen pályákon játszanak a világversenyeken is. Így az új létesítmény mostantól alkalmassá válik körzeti Diákolimpia versenyek lebonyolítására is.

Ezen sportpálya felújításának támogatásával egy újabb lépést tettünk, hogy országunkat egy kicsit szebbé, jobbá tegyük. Küldetésünk, hogy egészség - és környezetbarát építési megoldásainkkal segítünk az embereknek olyan elsőre végleges értéket létrehozni, amelyet addig élvezhetnek sok örömöt és boldogságot szerezve, ameddig csak akarják. A támogatás eldöntésekor leginkább azt vettük figyelembe, hogy mennyire járulunk hozzá mindehhez. Ez a pálya egy ilyen érték lett. Számunkra nagy boldogság látni a gyermekek örömét” - mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új pályát szeptember 1-jén a futball-legenda id. Dárdai Pál kezdőrúgása avatta fel. A felújítás a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére, és a Mapei Kft. 7 millió forintos támogatásának, továbbá a térség települési önkormányzatainak, a KLIK helyi tankerületi igazgatóságának és a Baranya Megyei Diáksport Tanács összefogásának köszönhetően jött létre.

További információ: www.mapei.hu


forrás: sajtóközlemény 

Mapei

vélemény írásához jelentkezzen be »