építészet : környezet : innováció

Új csarnokot avattak a félegyházi zöldségtermelők

Kétezer négyzetméteres új csarnokkal bővült a Kiskunság TÉSZ haleszi telephelye.
Kétezer négyzetméteres új csarnokkal bővült a Kiskunság TÉSZ haleszi telephelye. A Zöldség- Gyümölcs Termelők Értékesítő Szövetkezetének új hűtőházát ünnepélyes keretek között adták át. Az uniós elvárásoknak megfelelő létesítmény avatásán jelen volt Pásztohy András miniszteri főtanácsadó és Hajdu Zoltán az MVH vezetője. Ünnepi köszöntőt Ficsór József polgármester mondott.


Az új létesítmény avatásán Hegyi László elnök elmondta, a fejlesztés új lehetőséget teremt a termelő közösségnek. Segíti a piacra jutást, lehetővé teszi a tagság bővítését, és a külföldi kapcsolatok révén minden évszakban gazdaságosan üzemeltethető.

Ficsór József polgármester köszöntő beszédében méltatta a termelők összefogását, azt hogy gazdagították Kiskunfélegyháza gazdasági életét, és lehetőséget teremtettek a zöldség- gyümölcs ágazat további fejlődéséhez.


Az új épület átadásakor Pásztóhy András miniszteri főtanácsadó arról biztosította a szövetkezet tagjait és vezetését, hogy a kormányzat a zöldség- gyümölcs ágazatot a továbbiakban is kiemelt területként kezeli.

Forrás: Objektív Hírügynökség 

vélemény írásához jelentkezzen be »