építészet : környezet : innováció

tervek [2325]

építészeti, urbanisztikai és egyéb művészeti elképzelések tervei

Sosem látott '60-as évek

Mai szemmel elképesztő az a bátorság, amellyel Csaba László hozzányúlt egy máig álló, Árpád-kori templomhoz - egy eddig ismeretlen tervének tanúsága szerint ugyanis a cserépváraljai és a hollóházi templomok elkészülte közt felkérték a csesztvei templom bővítésére is.

Fegyelmezett elzárkózás

Többféle iskolája van a múzeumépületek tervezésének. Mikus László, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója egy a várostól elforduló együttest tervezett, amely a környezetével nem lép érdemi interakcióba, markáns karaktere általi önálló identitása azonban mégsem válik...

Ilyen is lehetett volna

Szeged főterének átalakítása régóta napirenden van a várostervezők körében, az e célból kiírt pályázat azonban nem hozta meg a bírálók által várt eredményt, így új pályázatot írtak ki, amely a napokban zárult. Érdemes megismerni azonban a Széchenyi tér...

Nagy álmok otthona lesz

Különféle start-up vállalkozások és kutatások ottona lesz Debrecen új gigaprojektje. A BORD Építész Stúdió az információs társadalom szimbólumaként tekint  megvalósuló terveire.

Az építészet határán

A fotográfia és az építészet műfaja között fellépő transzcendens kapcsolat indította el Palágyi Barbara diplomamunkájának alapgondolatait. PHOTON HÁZ – Fotómúzeum és műterem című terve diplomadíjban részesült.