építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

WINEA PRO - maximális kényelem

megvásárolható: Eon Projekt&Design Kft.
A WINI 12 neves német építész közreműködésével fejlesztette a WINEA PRO irodabútor programot. A PRO olyan asztalrendszer, amely a funkciót, a kényelmet és a tökéletes formai megoldásokat ötvözi.

A rendszert egyszerű, időtlen design, multifunkcionális jelleg, könnyű és kényelmes használhatóság jellemzi. Néhány alapelem segítségével (asztallap, láb, tartószerkezet és dokk) a WINEA PRO egyszerűen összeszerelhető és a berendezési koncepció esetleges jövőbeni változásának megfelelően könnyen átalakítható, fenntartható és hosszú életű berendezési megoldást nyújt. A WINEA PRO-val az iroda összes munkaterülete kialakítható - az egyszemélyes és csoport-munkahelyektől, a konferencia termeken át a vezetői irodákig a rendszer egységes megjelenést és optimális funkcionalitást biztosít.

Az asztallapok formája a legkülönbözőbb lehet: a standard téglalap alakú asztalokhoz számos kiegészítő toldat csatlakoztatható, a kínálatban megtalálhatók szabad formájú, ellipszis - és hordó alakú asztallapok is. Az asztalok négylábas, C -és T-lábas kivitelben vagy konténerbe csatlakoztatható lábbal rendelhetők, továbbá rendelkezésre áll még egy speciális kialakítású ún. DUO munkaállomás is.

Moduláris rendszer

Az asztalrendszer központi eleme az ún. dokk, amely öntött alumíniumból készül. Ez köti össze a tartószerkezetet, a lábakat és az asztallapokat. Az asztalszerkezet így gyorsan összeszerelhető, azontúl a munkaasztalok hossz- és keresztirányban könnyen összekapcsolhatók, miközben kevesebb lábat használunk fel.

WINEA PRO

Ergonómia és teljesítmény

A WINEA PRO megfelel a legújabb EU-Normáknak (EN 527-1:2011). Az asztalok magassága 65 és 85 cm között választhatóan egyetlen gomb megnyomásával vagy szerszám segítségével, míg a C- és T-lábú asztalok esetében opcionálisan tekerőkarral állítható be. A többfunkciós asztalrendszert 65 és 125 cm között elektromotorral állítható, ergonómikus ülő-álló munkaállomás egészíti ki.

WINEA PRO

A kutatások szerint a dinamikusan és rugalmasan alakítható munkaállomások mellett dolgozó munkatársak motiváltsága és egészségi állapota egyértelműen javul. A betegszabadságok miatt keletkező költségekkel összevetve az ülő-álló munkaállomásokba történő befektetés gyorsan megtérül. A tartós ülőmunka, a rögzült testtartás és a mozgáshiány legrosszabb esetben a váz- és izomrendszerünk, vérkeringésünk és más szerveink megbetegedéséhez vezethetnek. Emiatt egyre nagyobb az igény a dinamikus ülő-álló munkaállomásokra.

WINEA PRO

A PRO esetében három magassági pozíció beprogramozható, így nem kell minden alkalommal a magasság helyes beállítására figyelni. Igény esetén kérhető egy kiegészítő szoftver, amely a felhasználót figyelmezteti az ülő és álló pozíció közötti változtatásra.

WINEA PRO

A moduláris rendszer nemcsak a legújabb ergonómiai követelményeknek felelmeg, hanem mindig lehetőséget ad a rugalmas és kis szerszámigényű bővítésre, optimalizálásra, illetve más funkciókra történő átalakításra. A magas minőség mellett a termék teljes mértékben újrahasznosítható anyagokból készült.

A legapróbb részletekig jól átgondolt

A munkaállomások kialakításához számos opcionális kiegészítő elem rendelhető, például elhúzható asztallap, lehajtható kábelcsatorna, különböző kábelkivezető nyílások, amelyek segítségével a számítógép, a monitor, a telefon, stb. kábelei kényelmesen elhelyezhetők és elérhetők. A funkciós-sínben monitortartó kar, harmadik munkaszintként is használható hangelnyelő elemek helyezhetők el, amelyek a munkaállomás ergonómiáját tökéletesítik.

WINEA PRO

WINEA PRO az individualistáknak

A WINEA PRO asztallapok szélessége, a lábszerkezet, a kábelcsatornák és a homloklapok a megadott minimális és maximális méreteken belül egyedi igények szerinti méretben milliméter pontosan megtervezhetők és rendelhetők.

Kitüntetések/Díjak

WINEA PRO

A PRO rendszer kiváló, innovatív designja nemzetközileg elismert kitüntetésekben részesült. A PRO család 2010-ben a reddot design award nyertese lett, megkapta az Architektur & Office XXLInnovációs Díját, amit minden évben az iroda- és közületi bútoripar leginkább figyelemre méltó termékei kapnak, valamint az építészek számára fontos orientáló funkcióval bírnak.

A bútorcsalád 2012-ben a PLUS X AWARD „Az év legjobb terméke” díjat kapott „kiváló minőség, design és funkcionalitás” kategóriában. 2014-ben a Németországi Szövetségi Köztársaság Design Díj különdíjában részesült, ahol „Special Mention“ elismerést kapott. 2010-ben majd 2016-ban is a FACTS magazin „sehr gut” díjjal tüntette ki a PRO irodabútor családot.

Referenciák

A WINEA PRO rendszer bemutatása után elsőként az AUDI autógyártó cégtől kapott megrendelést a gyár. A legfontosabb tulajdonságok, ami miatt az AUDI e rendszer mellett döntött: a rendkívül egyszerű használhatóság, a maximális funkcionalitás, a stabilitás és a jó ár-teljesítmény viszony. 2009 óta az AUDI ingolstadti, neckersulmi és győri gyáraiban a WINEA PRO asztalrendszereit használja. Néhány további referencia: Rossmann, Otto, Eckes Granini, Schindler, Estéé Lauder, Sirtex Medical Europe.

WINEA PRO