építészet : környezet : innováció

Semmelweis Egyetem, Oktatási Központ

I. díjas a 7. jelű pályamű: M-TEAMPANNON KFT.
építészet: Noll Tamás, Madzin Attila, Golda János, Juhari Katalin; Belsőépítész: Csavarga Rózsa; építész munkatársak: Ásztai Bálint, Selján Márk, Mészáros Erzsébet, Hidasnémeti Máté, Akucs Levente, Varga Bence

Építészet: Noll Tamás, Madzin Attila, Golda János, Juhari Katalin
Belsőépítész: Csavarga Rózsa
Szerkezet: Kenese István
Gépészet: Cservenyák Gábor
Elektromos: Kucskár Mihály
Építész munkatársak: Ásztai Bálint, Selján Márk, Mészáros Erzsébet, Hidasnémeti Máté, Akucs Levente, Varga Bence

 

A-A metszet

 

Részlet az építészeti műleírásból:

"A rendelkezésre álló építési telek lehetőségeit kihasználva és a városszerkezeti adottságokat figyelembe véve két épülettömbbe szerveztük a funkciókat és közöttük a két fő megközelítési irányt összekötő, nagylélegzetű aulateret alakítottunk ki. A Vendel u. - Thaly Kálmán u. sarkán kialakuló - Vendel - tér felől alakítottuk ki az épületegyüttes főbejáratát, de az egész együttest szervező aulatérbe a Tűzoltó u. felől alternatív bejáratot is biztosítottunk.

Az épületegyüttes sűrű szövetbe épülő városi ház, ezért a hagyományoknak megfelelően vertikálisan tagoltuk a funkciókat. Az oktatási funkciókat így nem külön épületszárnyba helyeztük, hanem az épületrészek alsó, publikus szintjére: a földszintre, az alagsorba és a galériaszintre. Megőrizve az egyes intézetek, illetve karok önálló üzemeltetési és elszámolási lehetőségét."

 

vélemény írásához jelentkezzen be »