építészet : környezet : innováció

Öko-retro-bio-grín a FUGÁ-ban [10]

Haragszik a Föld

Mit tehetünk katasztrófa előtt és után, és mit tud nyújtani a szociális lakásépítés? – ezeket a kérdéseket kutatták az est vendégei: Ertsey Attila építész, Sümeghy György, a Habitat for Humanity országos igazgatója, Mújdricza Péter építész és Turi Attila...

Szabályok káosza

A legutóbbi öko-retro-bio-grín esten a meghívottak egyetértettek az Állami Számvevőszék kezdeményezésével, miszerint zöldfelület-gazdálkodási kerettörvény megalkotására van szükség. Mert az önkormányzatok sötétben tapogatóznak a zöldterületekkel és...

Közös vagy nem közös?

Két – korban, szellemiségében, motivációjában – teljesen eltérő közösség bemutatása, hol több, hol kevesebb sikerrel. A gyűrűfűi Kilián Imre és a Kollektív Ház egykori tagja, Golda János voltak az "öko-retro-bio-grín" legutóbbi vendégei.

Boncasztalon az ökopolitika

A FUGÁ-ban november 30-án „az ökológiai mozgalom alternatíváiról és korrupciójáról” folyt a szó Lányi András író, Bertényi Gábor romkocsma-alapító, illetve Zsuppán András moderátor és Ertsey Attila házigazda részvételével.

Csináld magad, és a válság is megsegít

A Földalatti Beszélgetések öko-retro-bio-grín rendezvénysorozatának harmadik beszélgetése a szelíd technológia, a „csináld magad” és a garázs-tuning kérdéseit járta körbe Hegedűs Zsolt építésszel és Rózsa Sándor vegyésszel. A szolár szárítótól az ökoautóig.