Piranesi-díj 2017 - Nemzetközi építészeti kiállítás

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás, amelyet itthon január 17-étől lehet megtekinteni a FUGÁ-ban.

A hallgatói pályázat idei résztvevői Graz, Bécs, Budapest, Split, Zágráb, Pescara, Trieszt, Ljubljana, Maribor és Thesszaloniki egyetemeinek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture voltak. Minden kari bíráló két, az elmúlt két év során tervezett munkát választhat.

A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 29. alkalommal. A 29. Piranesi-díj zsűrije 2017. november 17-én találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben. Mint minden évben, a zsűrit a konferencia előadói alkották: Sami Rintala, a zsűri elnöke, valamint Emilio Caravatti, Hans Gangoly, Irene Kristiner, Jaume Mayol, Irene Pérez, Robert Potokar, Branko Silađin és Manuel Aires Mateus.

A Piranesi-díj 2017 nyertese:

  • Salgenreute Krumbach Kápolna (Bernardo Bader Architekten)

Különdíjban részesült:

  • Niederolang Óvoda, Olang, Olaszország (Feld72 Architekten)
  • Új szociális ház Caltronban, Olaszország (Mirko Franzoso Architects)

A FUGA-ban már ötödik alkalommal mutatják be az aktuális kiállítást.

A kiállítást megnyitja: Gunther Zsolt

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK

Időpont: 2018. január 17., 18:00
Helyszín:
FUGA