Pezsgő város festői háttérrel

Miután az AllesWirdGut Architektur építésziroda tervei alapján átépítették, a Maria-Theresien-Straße végre olyan helyzetbe kerül, ami méltó Innsbruck városképében betöltött szerepéhez. A cél az volt, hogy egy gazdag atmoszférájú városi terület alakuljon ki, ami sétára, csevegésre, találkozásokra csábítja az embereket – miközben a nyüzsgő életnek a hegyek látványa biztosít ragyogó hátteret.

A Maria-Theresien-Straße áttervezése után az utca végre olyan helyzetbe kerül, ami méltó Innsbruck városképében betöltött szerepéhez. A cél az volt, hogy egy gazdag atmoszférájú városi terület alakuljon ki, ami sétára, csevegésre, találkozásokra csábítja az embereket. A tervezési terület identitását az urbánus környezet és a természetre nyíló panoráma, a múlt és a jövő, valamint a karakteres megjelenés és az Innsbruck városi szerkezetének összekapcsolására irányuló szándék közötti feszültség definiálta.

 

 

 

Az átalakítás során ezt a feszülő ellentmondást két domináns anyag, a gránit és a bronz egyensúlyozta ki: a négy különböző gránitból alkotott burkolat-szőnyeg koherens térfelszínt alkot, míg az utca középpontjában egy bronz lapokból álló raszterhálózat, illetve az abból „kinövő” térbútorok határozzák meg a teret.

 

 

 

A házak mentén futó gyalogoszónákat éjjel fényesen kivilágítják, míg a tér közepén a visszafogottabb megvilágítás lehetővé teszi, hogy érvényesüljön a hegyek sziluettje és az égen a csillagok.


Megbízó: Innsbruck városa
Pályázat: 2006
Kivitelezés kezdete: 2008
Kivitelezés: 2009/2011
Terület: 7 500 m2
Tervezés: AllesWirdGut Architektur ZT GmbH.