Laza loft a Liget mellett - lakásátalakítás Bonta Gáspártól

A Bonta Gáspár által átalakított stúdiólakás Budapest szívében, a kulturális funkciókkal bővülő Városliget széléről tekint le a parkra egy épület legfelső emeletéről. Eredetileg a lakás egy ismert magyar festő műtermeként funkcionált, így adottságai szinte könyörögtek érte, hogy egy karakteres, kortárs loft lakássá alakítsák át.

Látvány szempontjából a lakás legkiemelkedőbb pontja természetesen a központi teret megvilágító hatalmas, majdnem 4x4 méteres ablak. A tágas központi térben helyezkedik el a konyha és a nappali, amik két hálószobával, a hozzájuk tartozó fürdőszobákkal és egy rejtett tároló térrel egészülnek ki. 

A belsőépítészeti koncepció a már jelenlévő indusztriális részletek felhasználásán alapult, melyek tiszta geometriai elemekkel, nyers és őszinte alapanyagokkal egészültek ki - például vas, beton és a fa felületekkel. Az így kialakuló szellős, üres térbe kerültek be színes bútorok, műalkotások és egyedi világítási megoldások, tökéletesítve a viuális egységet.











 

GASPARBONTA