Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

 

 1. Tudom-e olvasni az epiteszforum.hu cikkeit regisztráció nélkül?
 2. Milyen plusz szolgáltatások kötődnek a regisztrációhoz?
 3. Hogyan tudok regisztrálni?
 4. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?
 5. Mi az az RSS?
 6. Hírlevél
 7. Anyagok beküldése az epiteszforum.hu-nak
 8. Álláshirdetés feladása
 9. Hol érhetem el a régi epiteszforum.hu tartalmait?

 


I.1. Tudom-e olvasni az epiteszforum.hu cikkeit regisztráció nélkül?

Igen. Bárki olvashatja a cikkeket, de több plusz szolgáltatás csak regisztráció után érhető el.


 

I.2. Milyen plusz szolgáltatások kötődnek a regisztrációhoz?

általános felhasználó:

  1. hozzászólás a közéleti és egyéb témájú cikkekhez
  2. álláshirdetés feladása
  3. blog indítása, blogbejegyzések írása
  4. napi inspiráció beküldése
  5. könyvajánló beküldése
  6. linkajánló beküldése
  7. polír+vax (rövid kritika és/vagy elismerés beküldése)

klubtag:

  1. hozzászólás építészeti, közéleti és egyéb témájú cikkekhez
  2. álláshirdetés feladása
  3. blog indítása, blogbejegyzések írása
  4. napi inspiráció beküldése
  5. könyvajánló beküldése
  6. linkajánló beküldése
  7. polír+vax (rövid kritika és/vagy elismerés beküldése)
  8. esemény beküldése
  9. pályázat beküldése
  10. PR cikk beküldése
  11. saját cég/szervezet felvitele a rendszerbe (képpel, logóval, leírással)

 

I.3. Hogyan tudok regisztrálni?

Minden oldal jobb felső sarkában látható a "belépés" és a "regisztráció" menü. A belépés menüre navigálva az egérrel, legördül az a felület, ahol az aktív felhasználók be tudnak lépni. A regisztráció menüre kattintva nyílik meg az az oldal, ahol az új felhasználók regisztrálhatnak az oldalra.

A regisztráció aktiválása az epiteszforum.hu-n nem automatikus, a szerkesztőség személyesen aktivál minden felhasználót. Kérjük, küldjön egy e-mailt az editors@epiteszforum.hu címre a szerkesztőknek!

Aktiválás után be tud lépni és saját tartalmakat (dokumentumokat) tud létrehozni az epiteszforum.hu-n. Általános felhasználóként és az epiteszforum.hu arcosok klubjának tagjaként regisztrálhat. Ez utóbbiként akkor, ha megadja valós nevét és telefonszámát, amit a szerkesztőség - amennyiben nem ismerjük Önt személyesen - szúrópróba-szerűen ellenőriz.


 

I.4. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Kövesse az "elfelejtett jelszó" feliratú linket a belépési oldalról és adja meg azt az e-mail címet, amivel regisztrált. A rendszer ezután küld egy levelet az Ön e-mail címére, aminek segítségével új jelszót igényelhet.


 

I.5. Mi az az RSS?

Az RSS olyan lehetőséget takar, melynek segítségével egy - vagy több - portálról, blogról összegyűjthetők a frissen megjelent hírek linkjei és rövid ismertetői. Az RSS használatával elkerülhető, hogy a kedvenc hírportálok, blogok oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről az RSS-olvasó programon keresztül értesülünk, mely szinte azonnal jelez, ha a megadott webhelyen új anyagot publikálnak.

Bővebben a Wikipedian

Feliratkozás az RSS hírekre

1. Telepítse számítógépére az RSS-olvasót - FeedReader letöltés
2.  Állítsa be hírcsatornaként az epiteszforum.hu rss vagy atom csatornáját: http://epiteszforum.hu/rss vagy http://epiteszforum.hu/atom


 

II. Hírlevél
Az epiteszforum.hu heti hírlevelére itt lehet feliratkozni >


 

III. Anyagok beküldése az epiteszforum.hu-nak

Az epiteszforum.hu vár minden olyan munkát, amit szerzői vagy ajánlói érdemesnek tartanak a bemutatásra, különös tekintettel az újonnan elkészült épületekre illetve pályázati eredményekre. A pályázati eredményeknél a nem díjazott pályaműveket is közöljük - természetesen díjmentesen. 13 éve működünk (az építészek, de legfőképpen) a magyar építészet ügyének szolgálatában.  

Anyagok beküldéséhez részletes ismertető itt >


 

IV.1 Hogyan tudok álláshirdetést feladni?

Ha csak álláshirdetést akar feladni az oldalon, akkor elegendő általános felhasználóként regisztrálni. A regisztráció aktiválása az epiteszforum.hu-n nem automatikus, a szerkesztőség személyesen aktivál minden felhasználót. Kérjük, regisztrációja megerősítese céljából küldjön egy e-mailt az editors@epiteszforum.hu címre a szerkesztőknek.

Aktiválás után be tud lépni az oldalra. Navigáljon az egérrel az oldal jobb felső sarkában lévő zöld mezőben a "szerkesztő" menüpont fölé, majd a legördülő menüből válassza ki, hogy mit akar létrehozni: "állást kínál" vagy "állást keres" dokumentumot? Az "állást kínál" hirdetés feladása pénzbe kerül, egy hirdetés ára 30.000,-Ft+áfa (max. 1 hónapra). Az "állást keres" hirdetés feladása díjtalan.


 

V. Hol érhetem el a régi epiteszforum.hu tartalmait?

Két régi oldalunk is van már. A legelső (2000-2006) a http://archivum.epiteszforum.hu/ címen elérhető (bár most átmenetileg lekapcsoltuk). A 2006-2012 közötti oldal a http://regi.epiteszforum.hu/  címen elérhető és böngészhető. Sajnos a régi tartalmak bizonyos - bár összességében csak töredék - része nincs áttöltve a jelenlegi oldalba.