építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Nyitott üzletek fesztiválja

Helykereső projektek, szervezetek és üres üzlethelyiségek tulajdonosai is jelentkezhetnek a Fővárosi Önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) közös szervezésében megrendezett Nyitott üzletek fesztiváljára.

A projektek meghosszabbított jelentkezési határideje 2014. július 2., a tulajdonosok július 11-ig csatlakozhatnak az eseményhez.

A fesztivál keretében 2014. szeptember 19. és október 19. között költözhetnek be helyet kereső projektek, szervezetek, intézmények kiadatlan üzlethelyiségekbe. A szervezők azt remélik, hogy az egy hónapra élettel megtelő helyiségek így könnyebben találnak majd bérlőre.

A szervezők a következő hetekben választják ki a legígéretesebb kezdeményezéseket, melyek egy hónapig vagy egy-egy hétig szerződéses keretek közt, rezsiköltségen, nagyobb kockázatvállalás nélkül próbálhatják ki ötleteiket, vállalkozásukat. A KÉK munkatársa, Oravecz Júlia reméli, hogy az esemény láthatóbbá teszi a régóta üres helyiségeket és az egy hónap végén néhány beköltöző hosszútávú megállapodást is köt majd a helyiségek tulajdonosaival.

A Fővárosi Önkormányzat és a KÉK egyaránt foglalkozik az üres budapesti ingatlanok hasznosításának kérdésével, újszerű, innovatív megoldásokat keresve a problémára. A Nyitott üzletek fesztiválja most az ő együttműködésükben valósul meg: a szervezők szeretnék, ha az esemény megkönnyítené a helyiségtulajdonosok és az ígéretes helykereső kezdeményezések egymásra találását és a mindkét fél számára előnyös bérleti konstrukciók létrejöttét.

Magántulajdonosok és kerületi önkormányzatok is csatlakozhatnak az eseményhez - helyiségekkel magántulajdonosok július 11-ig jelentkezhetnek. A projektötletek beküldési határideje a nagy érdeklődésre tekintettel e hét szerda éjfélre módosult (június 2.). Jelentkezni a lakatlan.kek.org.hu és a rogtonjovokgaleria.hu oldalakon lehet.

 

KÉK - Kortárs Építészeti Központ

vélemény írásához jelentkezzen be »