építészet : környezet : innováció

munka-jaj [24]

A szélcsend lehetőség

„A gyors fogyasztás és a túlzottan gyors fejlesztés helyett egy megfontoltabb világnak van esélye a jövőben.”
A munka-jaj fókusztémában Demeter Nórát, a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda ügyvezetőjét kérdeztük a gazdasági válságról és az építészet...

Krízis idején koncentrálhatnánk Ferihegyre

A ferihegyi térségben 10-15 éve zajlik igen intenzív tervezés infrastrukturális, városrendezési, építészeti téren, az eredmények mégis limitáltak. Míg előkészítetlen projektek sorra buknak meg a hazai vagy a brüsszeli szűrőn, addig Ferihegy kiemelt státusza továbbra sincs...

Morális mélyponton

A szakma morális mélyponton van, egymás kezéből próbálják kicsavarni a munkát az építészek, mondja Fekete Lajos, a Citinvest vezetője, akit a munka-jaj fókusztémában az egyre súlyosabb gazdasági és hitelválságról kérdeztünk.

Tapogatózás van

„Karácsony előtt tudtuk meg, hogy megvan a 2009-es évünk” - mondja Finta József, akit a munka-jaj fókusztémában arról faggatunk, hogyan érinti irodáját a gazdasági válság. Finta szerint  2010-ben, a választás évében lesz a nagyobb válság.

A válság és az építészek

"Ha visszagondolunk az előző évekre, kicsit illuzórikus állapotok voltak." A munka-jaj fókusztémában Wéber Józsefet, a Wéber Építésziroda vezetőjét kérdeztük a gazdasági világválságról és az építészet helyzetéről.

Lélekben is fel kell készülni

"Minden munkát meg kell becsülni, még azt is, amit korábban akár vissza is utasíthatott az ember."A munka-jaj fókusztémában Aba Lehelt, a Taleta Építész Iroda tervező szakmérnökét kérdeztük a válság hatásáról az építészetre.