építészet : környezet : innováció

munka-jaj [24]

Építészet krízis idején

Nem hiszem, hogy a mostani gazdasági válság hatásait csereszabatosan lehet összehasonlítani a korábbi globális válságokéval, de bizonyos mértékig a történelem ismétli önmagát. Nézzük hát mit kezdett akkor (1929–1933 között) az építész társadalom önmagával?
Új...

Racionalizálni kell

„Japánban a rendszer átstrukturálása az 1990-es évek válsága idején 13-14 évig tartott. Boldog lennék, ha Magyarországnak ennyi idő alatt sikerülne.”
A munka-jaj fókusztéma villáminterjú sorozatának zárásaként Pálffy György, a Pálffy Építész Stúdió vezető...

Jöjjünk össze, találkozzunk, beszélgessünk

Régóta nincs saját minisztériumunk, pedig az építőipar és az építészek a nemzetgazdaság működésében komoly szerepet vállalnak, a gazdasági és kulturális értékteremtésben is jelentős feladatunk van. De ha fölülről nem foglalkoznak velünk, kezdjük mi, alulról.A...

Sok mindent újra kell gondolni

„Olyan projekteket kell kitalálni, amelyek egymásra épülnek. Nem rövidtávon kellene gondolkozni, hanem azt eldönteni, hogy hova akarunk eljutni, mondjuk 2014-re.”
A munka-jaj fókusztémában Csillag Katalint, a 3H Építésziroda egyik vezetőjét kérdeztük.

Pályázni kell!

"Egy gondos cég képez tartalékokat, hogy ideig-óráig túléljen" – mondja Cságoly Ferenc DLA, DSc egyetemi tanár, az Építész Stúdió egyik alapítója, a BME Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszékének vezetője, akit a munka-jaj fókusztéma keretében a gazdasági...