építészet : környezet : innováció

Milánó [58]

Bizarr építészeti konfliktus-konfigurációink

Az Alakor-vita közepette vannak akikben felmerült, nincsenek e fontosabb problémák a magyar építés, a magyar építészet háza táján, mint a Milánóba exportált pavilon? Kőszeghy Attila nem csak hogy közéjük tartozik, de le is írta mit gondol.

Önsajnálat és megvetés

"Egy május 23-i, délelőtti kétségbeesett facebook-bejegyzésben láttam először az Alakor-tervet. 'Édes Istenem' - fűzte hozzá a posztoló. Aztán délfelé elbizonytalanodott, hogy az egész csak 'egy jól összerakott hoax', ő meg 'felszállt a hülyevonatra'. Pedig az a vonat...

Föld és víz

Tardos Tibor gondolatai a Milánói Expo magyar pavilonja kapcsán kialakult vitához. Érdemes-e petíciókat aláírni, érdemes-e építészként tiltakozni?

Milánó 1x1

Az igazság gombolyagja elgurult. Elkeveredett a lelkek hulló piszkából összetapadt pormacskák zavaros egyvelegével. Ideje kihalászni az ágy mögül, és a tények lúgos vizébe áztatni a szutykos gombolyagot. Zöldi Anna újabb összefoglalója pavilon-ügyben.

Bárka-bűnbak, vagy Életkert Ház?

Hogyan lett az Alakor a magyar építészet bűnbakja? Az írás egy fatális félreértés tisztázására, az értelmes vita előfeltételeinek megteremtésére vállalkozik, néhány alapfogalom tisztázása révén. Kardos Gábor eszmefuttatása.