építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Miértek és hogyanok az építésügyben és a településrendezésben

kezdés: 2014. március 19. CET 14:00vége: 2014. március 19. CET 16:00
Válaszok az elmúlt évek változásainak miértjeire, javaslatok a végrehajtás hogyanjaira. Az Építész Továbbképző vendége Magyar Mária és Zámbó Terézia BM főosztályvezetők.

Egy építési beruházás folyamata a gondolatnál kezdődik és a jókarbantartásnál végződik.

Végigvezetjük a hallgatóságot a teljes építési folyamaton, az építési beruházás megvalósítási szándékát tartalmazó gondolattól a településrendezési szándék és követelmények, a tervezési program és szerződésen keresztül, az építésügyi hatósági engedélyezésen, ellenőrzésen át az építőipari kivitelezési és a jókarbantartási tevékenységig, az épület fenntartásáig.

Bemutatjuk az építési folyamat szereplőit: a producer az építtető, aki a mű megvalósítását elvárásai szerint finanszírozza, a szerző a településrendező, aki a megvalósítás kottáját írja, a karmester a tervező, aki megálmodja a mű előadásmódját, a zenekari tagok: a kivitelező, a felelős műszaki vezető, az építési műszaki ellenőr, a hatóságok és a szakmunkás, akik előadásának, munkájának eredményeképpen lesz a mű tökéletesen megvalósítva.

Utunk során bemutatjuk

· a miérteket: az egyes szabályozási elemek közötti összefüggéseket, a szabályozás célját, a „sorok közül” kiolvasható tartalmat,

· a hogyanokat: az egyes szabályozási elemek leghatékonyabb végrehajtási, alkalmazási módját, a jogkövető magatartás elvárásait.

Előadásunk végén módot adunk kérdések feltevésére és a válaszok megtételére.

előadók:

Magyar Mária BM Építésügyi Főosztály főosztályvezető

Zambó Terézia BM Területrendezési és Településügyi Főosztály főosztályvezető

Részvételi díj: 2500Ft/fő

MÉK továbbképzési pontérték: 1,5 pont (2014/40)

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »