építészet : környezet : innováció

Margitsziget, gigaberuházás

Hartmann György Sándor: Érdemes elolvasni: https://444.hu/2018/02/21/tarlos-nem-hajtja-vegre-a-kormany-donteset-nem-tetszik-neki-margitszigetre-tervezett-gigantikus-teniszstadion 

Már megint van olyan törvényelőkészítő (javaslatott tevő) aki mint a kutya a vizet lerázza magáról az érvényes törvényeket.

És az önkormányzatiságot áthágva, javasol olyat, ami (mint ahogy mifelénk mondanák) kopasznak is hajmeresztő!

Van érvényes szabályozási terv. Ebben egyedül illetékes a Főváros, és a kerület.

Mégis egy sportvezető úgy gondolja, hogy ő bármit megtehet, és előterjeszt egy törvényt, a birkák vezényszóra úgy is megszavazzák.

Tudom, hogy az Építési törvény felhatalmazza a kormányt hasonló galádságok elkövetésére és sajnos a gyakorlat szerint él is vele. (És arra is volt példa, hogy azt az önkormányzatot, aki nem hajlandó lefeküdni a központi akaratnak, azt  - bírósági itélettel is -, elküldik ......)

De ez már sok! Valamikor az volt az építészeti elv, hogy a szigetre ne lehessen olyan létesítményt elhelyezni amely a fák fölé ér, de ez biztos, hogy az átkos öröksége, le vele!

Ryhe

Ui. Csak azt nem tudom, hogy Jánosom kinek ágyazta meg (mivel bejelentése szerint nem kivánja folytatni a miniszterságet), hogy január 1-től minden állami beruházást, még a tervpályázatokat is az eredményhírdetés előtt, településképi eljárásra be kell nyújtani a minisztériumba.

És ha, ez a javaslat megjárta az MvM-et, ekkor már (igaz eddig is) jaj nekünk!

5 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »