építészet : környezet : innováció

Magyar Péter dr. [10]

A Sün, amit meg lehet simogatni

A Lázár Antal és Magyar Péter által jegyzett Tüskecsarnok az újbudai egyetemi negyed régi-új épülete, mely becenevét a kupolájának kristályszerű bevilágítóiról kapta. Különös előtörténet, sokéves várakozás; nemrégiben átadás. Mizsei Anett írása.

Tüskecsarnok - háromfelvonásos építészeti népopera

Elkészült a lágymányosi Tüskecsarnok, ezzel eltűnt Budapest egyik befejezetlen épülete. Egy életpálya felét is jelenti az a két évtized, amelyen át végigkísért(ett)e az épület sorsa a tervezőét. Lázár Antal most ezzel az írásával is búcsúzik a húsz évig húzódott...

Egy torzóval kevesebb

Budapest befejezetlenül álló épületei közül egy most eltűnik. Évtizedes szünet után végre elérhető közelségben a lágymányosi Tüskecsarnok befejezése. Bemutatjuk a Lázár Antal DLA, és dr. Magyar Péter vezetésével készült terveket.

Búcsú Makovecz Imrétől

Makovecz Imrétől búcsúzik a szakma. Dévényi Sándor, Finta József, Ertsey Attila megemlékezése, Kálmán Ernő és további 10 építész tokiói távirata, Vadász György, Bachman Gábor, Nagy Ervin országos főépítész és Sánta Gábor után a B-A-Z megyei Építész Kamara...

Sylvester Ádám laudációja

Dr. Magyar Péter a MÉSZ által a külföldön élő építészek elismerésére alapított Magyar Építészetért Emlékérem első díjazottja. A díjátadón Sylvester Ádám mondott laudációt, ami itt meghallgatható és el is olvasható.