építészet : környezet : innováció

Lőrincz Szilvia és Mikics András az év belsőépítészei

„Az év belsőépítésze” elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka alkotójának. 2015 folyamán végzett munkájukért a címet Lőrincz Szilvia és Mikics András érdemelték ki a Kreinbacher Tasting Salon – Palazzo Dorottya és a Kreinbacher birtok – Somlóvásárhely borászat rekonstrukciójával. 

A Laki Péter által 1998-ban alapított „Az év belsőépítésze” díj immár tizennyolcadik alkalommal került átadásra december 15-én, csütörtökön, melyhez az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó biztosította. Az eseményen díszvendégként részt vett és beszédet mondott Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke.

A Laki Péter által magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében. Az eddig eltelt 18 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.


Lőrincz Szilvia és Mikics András, az idei díjazottak - fotó: perika


2015-ben "Az év belsőépítésze" címet Lőrincz Szilvia és Mikics András érdemelték ki a Kreinbacher Tasting Salon – Palazzo Dorottya és a Kreinbacher birtok – Somlóvásárhely borászat rekonstrukciójával. A két teljesen különböző feladatot úgy oldották meg, hogy a munkák enteriőrjei hallatlan eleganciát, korszerűséget és humán karaktert képviselnek. Különösen bravúros a Dorottya Salon, mely egy egészen kisléptékű tér, de modernsége mellett is együtt tud működni az épülettel.


Kreinbacher birtok, Somlóvásárhely - forrás: Laki


A zsűri külön kiemeli és dicséretben részesíti a Tildi Béla Pécsi Klinika rekonstrukcióját, Kiss Dániel és Tóth Péter alkotótársak körmendi Batthyány Örökségközpont, fogadóépület és színházba tervezett belsőépítészeti munkáját.

A díjazottak a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától másfél millió forintos jutalmat vehettek át.

forrás: sajtóközlemény

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »