építészet : környezet : innováció

Lépjen a jövőre!

Magyarországon is elérhetők immár a környezettudatos és fenntartható módon, az egészségre, valamint a környezetre nem káros anyagokból készülő modul padlószőnyegek, amelyek ráadásul nem terhelik műanyagszeméttel a környezetünket.

A Shaw még 2018 februárjában vásárolta meg első európai gyárát Skóciában, hogy az amerikai és ázsiai piacvezető pozíciója mellett Európában is megvesse a lábát és ügyfeleit, magas színvonalon tudja kiszolgálni környezettudatos termékekkel. Az itthon 25 éves tapasztalattal rendelkező Blue önálló üzletágként megalapította a floor by Blue Kft.-ét, amely a Shaw Contract kizárólagos magyarországi forgalmazója, így már nálunk is elérhetők a cég modul- és tekercses szőnyegei, LVT, PVC burkolatai.

Piacvezető vállalatként a Shaw Contract új gyártási szabványokat vezetett be a szőnyeggyártásban, az egészségesebb környezet érdekében. Ennek köszönhetően a Shaw Contract termékei rendre kiemelkedő pontszámokat hoznak az egészséges és inspiráló beltéri környezetet támogató WELL épületminősítési rendszerben

A Shaw Contract Cradle to Cradle® keretrendszere szavatolja a cég elkötelezett az egészségre nem ártalmas, biztonságos anyagok, valamint a megújuló energia használatára. A Shaw kiemelten figyel a gyártás során a vizek védelmére, az anyagok újrafelhasználására és a társadalmi felelősségvállalásra. A cég által gyártott modulszőnyegek e mellett megfelelnek a legszigorúbb EU szabványoknak, műszaki kritériumoknak és természetesen rendelkeznek érvényes teljesítménynyilatkozattal is. 

A környezetvédelem elkötelezettjeként EcoWorx® modulszőnyeg hátlapjuk 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült. A Shaw Contract, mint az ipar legnagyobb szőnyeg újrahasznosító vállalata létrehozta a We want it back programját, amely keretén belül az EcoWorx® termékeit ingyen visszaveszi és saját gyárában újra is hasznosítja azokat a környezet megóvása és a fenntartható jövő érdekében.

(X)

vélemény írásához jelentkezzen be »