építészet : környezet : innováció

Közös szívdobbanás – BIG loves NYC

Lehet távolságtartással, kultúr-idegen jelenségként kezelni, lehet lelkesen ünnepelni virággal és bonbonnal, vagy lehet elnézően mosolyogni a Valentin-napon. Viszont ahol teljesen helyénvaló és adekvát a jeles nap körüli „felhajtás”, az Amerika. New York lakosai egy hónapig ünneplik a szerelmet, idén a nagynevű dán BIG építésziroda public art installációjával, az interaktív, emberi érintésre hevesebben „verő” fényszívvel. Azért mi is ajándékozhatunk legalább egy mosollyal többet ma.

 

 

„BIG love” New Yorkban
„BIG love” New Yorkban
 

 

Az interaktív szív szobor felállításával kezdődik meg a Romantika Hónapja a Times Square-en, New Yorkban.

A BIG + a Times Square Alliance + a Flatcut + a Local Projects és a Zumtobel együtt ünnepli a Valentin-napot a New York-i Times Square-en felállított interaktív szív installációval, mely az áramló emberek folyamának, a levegőnek és az érintésnek segítségével emeli a szívet az élet középpontjába. 

„BIG♥NYC,” a tíz láb (kb. 3 m) magas világító szív szobor 400 áttetsző, LED-világítású akril csőből áll, az ausztrál világítástechnikai cég, a Zumtobel nagyvonalú felajánlásaként. Az áttetsző csövek megtörik a Times Square fényeit, majd nyalábként összegyűjtik azokat a szív körül. Ahogyan a fénycsövek inganak, lengenek a szélben, a lebegő szív pulzálni látszik majd. Ha az arra járó emberek megérintik a szintén szív alakú érzékelőgombot, a kezükből átáramló energia is fénnyé konvertálódik, így a szív még inkább felragyog és gyorsabban „ver”.

 

„BIG love” New Yorkban
„BIG love” New Yorkban
 

 

Mi lehetne alkalmasabb hely a párok számára a szerelem és a public art megünneplésére, mint a Times Square szíve? Idén egész Amerikából és New Yorkból várjuk a párokat, hogy a Times Square-re látogatva nyilvánosan mutassák ki szerelmüket a csodás BIG♥NYC installáció előtt, mely Valentin napján még fényesebben ragyog majd mint a szeretet egy hónapos ünnepének jelképe.” Tim Tompkins, a Times Square Alliance elnöke

 

„BIG love” New Yorkban
„BIG love” New Yorkban
 

 

A Times Square Alliance az elmúlt négy évben minden alkalommal egy-egy public art szobrot „látott vendégül”, hogy a Valentin-napot megünnepelje. Idén a 2012 Times Square Valentin eseménye február 6–29. között látható a Duffy Square-en.

A szív azt közvetíti, amiből a Times Square maga összeáll: az embereket és a fényt – minél több az ember, annál erősebb a fény.” Bjarke Ingels, a BIG iroda alapítója és társtulajdonosa

 

„BIG love” New Yorkban
„BIG love” New Yorkban
„BIG love” New Yorkban
 

 

Az emberi kapcsolatok pitypang-láncához hasonlóan, minél több ember fogja egymás kezét vagy lép kapcsolatba egymással, míg a szívet megérinti, annál fényesebben és gyorsabban pulzál az installáció. A BIG♥ NYC projekt az emberi energiák indikátoraként szolgál a világ egyik leginkább energetizált pontján.” Daniel Kidd, projektvezető, BIG.


BIG LOVE az ABC NEWS híroldalon.

BIG ♥ NYC
begbízó: Times Square Alliance
helyszín: Times Square, a Duffy Square-nél (46th St. és Broadway)
együttműködő partnerek: Flatcut, Local Projects, Zumtobel
további információ: BIG
felelős projektpartner: Bjarke Ingels
projektvezető: Daniel Kidd
csapat: Jeremy Siegel, Julian Liang, Chris Falla, Sören Grünert

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »