építészet : környezet : innováció

Közös mozgalom a Duna-régió szecessziós örökségének védelmére

Az Interreg Danube támogatási keretében indult projekt célja, hogy a Duna-régió gazdag szecessziós örökséggel rendelkező országai (Ausztria, Szlovénia, Románia, Horvátország, Szerbia és Magyarország) közös cselekvési tervet dolgozzanak ki a szecessziós örökség kezelésére, illetve népszerűsítésére. 

A szecessziós műemlékek az építészet ékköveiként, a mívesség és művészeti hozzáértés kiemelkedő példáiként élnek a köztudatban. Mégis elfelejtődött, hogy úgyanúgy szerepet játszhatnának a nagyvárosi életben mint közösségi tevékenységre alkalmas közterek vagy turista látványosságok.

A projekt első fázisában kérdőíves felmérés készül az épített örökség iránt aktívan érdeklődő laikusok, szakemberek és hivatali dolgozók körében. A kérdőívek magyarul vannak, a kérdések elsősorban a szecessziós épített örökség állapotával, kezelésével kapcsolatos ügyekre kérdez rá. A kérdőívek kitöltési határideje: 2018. március 14.

A határidő lejárta után mind a három csoport válaszaiból tanulmány készül, amelyet a projektben résztvevő országok egy tavaszi workshopon értékelnek ki. A civilek itt, a szakemberek itt, míg a hivatalnokok itt tudják elérni a kérdőíveket.

 

 

 

Interreg Danube

vélemény írásához jelentkezzen be »