építészet : környezet : innováció

Középen [25]

A környező országok építészetének bemutatása

Alkotói magatartások napjaink magyar építészetében

A kötet magyarországi fejezetében bemutatott épületek a „gyenge építészet” jegyében születtek, vagyis nem akarnak agresszívek és meghatározók lenni. Nem a magyar, és végképp nem a külföldi építészek számára közvetítenek üzenetet, hanem az országban élő...

Architecture V4 1990–2008

Az Architecture V4 1990–2008 című kötet Magyarországot bemutató fejezete azt mutatja meg, ami a meghívott szerkesztő, Puhl Antal számára a legjelentősebb kortárs magyar építészetet jelenti. Úgy tűnik, Puhl nem is törekedett arra a képtelenségre, hogy minden meghatározó...

Sorház a belgrádi Rózsadombon

A belgrádi Dedinje negyedben épült lakóház négy egymástól független, de egy sorba épített lakrészből és a hozzájuk tartozó előtetőkből áll. A tervezők Dejan Miljkovic és Jovan Mitrovic.

OUTrial-ház

A kis ház egy erdővel körülölelt tisztáson fekszik. Tetejét a füves terület kimetszett darabkája képezi, azt megemelve épült alá a kívánalmaknak megfelelően kialakított tér.
Családi ház Lengyelországból, tervező: Robert Konieczny

Tulipán Ház

Varsó üzleti negyedében, Mokotowban tervezett új irodaházat az E&L Architects építésziroda. A Tulipán Ház lenyűgöző átriuma a négy emeletet nagy közösségi térben köti össze.