építészet : környezet : innováció

Közel nulla energiaigényű épületek szakmai program

kezdés: 2016. november 2. CET 10:00vége: 2016. november 9. CET 17:00
A Közel nulla energiaigényű épületek szakmai programot négy ország - Ausztria, Magyarország, Románia és Svájc - szakembereinek közreműködésével dolgozták ki a CertCraft program keretében. A program célja, hogy felkészítse az épületkivitelezésben közreműködő szakembereket a közel nulla energiás épületek megvalósítására.

A képzés időpontja: 2016. november 2., 9.
Az oktatás minden nap 9:00-17:00-ig tart.

A képzés helyszíne: Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara,
1024 Budapest, Lövőház u. 30.

A Közel nulla energiaigényű épületek c. képzési program az új építésű ingatlanok mellett a meglévő épületek energetikai korszerűsítésével is foglalkozik a kivitelező szakemberek szemszögéből. Több szakmát is érintenek a fokozott energiahatékonysági követelmények, mód nyílik a kivitelezők, a szakmunkások és az építésvezetők számára is megfelelő gyakorlati ismeretek megszerzésére a fokozottan energiahatékony építés és felújítás területén.

A közel nulla energiás épületek megvalósítása a passzívház-technológia segítségével ma már realitás Magyarországon is. Akár 90%-os energiamegtakarítás is elérhető gazdaságosan, miközben az épületek sokkal komfortosabbak és értékállóbbak lesznek. A közel nulla energiás épületfelújítások a klímavédelem leghatásosabb eszközei. További fontos szempont az épületek hatékonyságának növelése kapcsán az energiafüggőség csökkentése, ez a törekvés egybeesik az EU célkitűzéseivel is. A közel nulla energiás épületek reális megvalósításának alapja a passzívház-technológia, megújuló energiaforrásokkal kombinálva.

A képzés részletei az alábbi honlapon olvashatók.

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »