építészet : környezet : innováció

Környezetbarát termék védjegy a Baumit KlimaFarbe beltéri festéknek

Ausztriában „Környezetbarát termék” védjegyet kapott a Baumit KlimaFarbe beltéri festéke, mely természetes ásványi anyagokat tartalmaz.  

A védjegyet az osztrák környezetvédelmi tárca alapította (Bundesministerium für Land- und Forstwirtschaft, Umwelt und Wasserwirtschaft), mely arra hivatott, hogy segítse a fogyasztókat a választásban, felhívja a figyelmet az olyan termékekre, amelyek környezetbarát alternatívát kínálnak.

A klímatermékek közé tartozó falfesték természetes ásványi anyagokat tartalmaz, így összetételével hatékonyan hozzájárul a Baumit klíma termékcsaládjának (vakolat, tapasz, glett) páraszabályozó hatásához, ezért megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek arra irányulnak, hogy az építtetők minél egészségesebb otthont alakítsanak ki.

A nap jelentős részét zárt helyen töltjük, ezért fontos, hogy a belső környezet egészséges legyen. Ebben a falfestékek összetételének is szerepe van. Az építkezés és az egészség védelme nem ellentétes fogalom. A Baumit az elmúlt években olyan, innovatív, úgynevezett klímatermékeket hozott forgalomba, amelyek egészséges otthon kialakítását teszik lehetővé. Ilyen például a Baumit - minden elemében kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkező - open hőszigetelő rendszere a ház külső szellőzése érdekében. Ez az egészséges otthon koncepció folytatódik a belső térben is a klímacsaládba tartózó vakolattal, glettel, majd a végső felületképzést adó KlimaFarbe fehér, beltéri festékkel.

 

(x) 

 

 

Baumit