építészet : környezet : innováció

Kint vagyunk a Construmán

Az epiteszforum.hu-n viszonylag sok az álláshirdetés, mert sok munka van az irodáknál. Az egész iparág - építészet, építőipar - bizakodóbbnak tűnik. Visszafelé a mélypontról: vásári tudósítóként most három napig arra vállalkoztunk, hogy megszondázzuk a Construmát, hogy mi történik az iparban, ki mivel próbálja az új hullámokat meglovagolni. Nálunk most három napig a Construmáé lesz a főszerep.

Úgy döntöttünk, hogy a harmincötödiken itt leszünk. Teljes stábbal. Sőt, az volt a terv, hogy standdal: pop-up szerkesztőségként kiköltözünk és innen tudósítunk, a standra pedig érdekes programokat szervezünk. Standunk idén még nincs, majd jövőre, de van bővített stábunk, és egy izgalmas kísérlet arra, hogy hogyan lehet egy olyan sokszínű kiállítást bemutatni, ami egyszerre szól a szakmának és a nagyközönségnek.

epiteszforum.hu a Construmán - fotó: perika

Az első pillantásra zavarbaejtő, hogy hol kezdjük, hova menjünk, mit érdemes megnézni alaposan, miről érdemes tudósítani. Nem adjuk fel, küzdünk a sűrűséggel és a mennyiséggel, de nagy segítségünkre van ebben a Construma abszolút magas minőséget képviselő magazinja (ötletgazda: Szalai Levente). Jól néz ki (Balla Dóra tervezte), kiválóak a szövegek és a képek (főszerkesztő és sok interjú szerzője Rubóczki Erzsébet, művészeti vezető: Halasi Rita Mária). A magazin sokkal igényesebb, mint egy átlagos kiállítási katalógus. Ezt bátran haza lehet vinni és olvasgatni.

Construma magazin 2016

Ma, holnap és holnapután, a Construma első három napján az epiteszforum.hu a Construma sajtóközpontjából működik. Az EF ügynökei - Varga Csilla design teoretikus, Móré Levente esztéta, Horváth Réka Lilla, Fürdős Zsanett szerkesztők, illetve a marketingesek - Lányi András és Kiss Erika - pásztázzák a vásári forgatagot. Ami érdekeset talál kis felderítő csapatunk, innentől azt mind megosztjuk olvasóinkkal. 

epiteszforum.hu a Construmán - fotó: Kiss Erika

Jó szórakozást kívánunk, és most rohanunk tovább, mert a három nap tulajdonképpen csak 3x9, vagyis röpke 27 óra reggel kilenctől este hatig.

Pásztor Erika Katalina

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »