építészet : környezet : innováció

Kinetikus szoborpark a Szigeten

tewe: Patrice Hubert nem egy szokványos szobrász, változatos témái között ugyanúgy megjelenik a vallásos művészet, mint a reklám vagy a figuratív szobrászat. 1995 óta dolgozik dekoratőr és designerként, különösen rendezvények és színpadi show-k dekorációjának elkészítésére specializálódott. Olyan nagy sztárok színpadán építette fel lüktető szerkezeteit, mint David Guetta vagy Carl Cox.

Totem 10, © Patrice Hubert, 2005
Patrice Hubert nem egy szokványos szobrász, változatos témái között ugyanúgy megjelenik a vallásos művészet, mint a reklám vagy a figuratív szobrászat. 1995 óta dolgozik dekoratőr és designerként, különösen rendezvények és színpadi show-k dekorációjának elkészítésére specializálódott. Olyan nagy sztárok színpadán építette fel lüktető szerkezeteit, mint David Guetta vagy Carl Cox.

A szobrász, Patrice Hubert 2003-ban kezdte el tervezni és megépíteni a kinetikus szobrait, amit ő „Mécanic Kinétic” kreációnak nevez. Munkáját Hieronymus Bosch, Da Vinci és Hans Rudi Giger látványvilága ihlette. A bámulatos, nyughatatlan képzeletbeli formák acélból, fából és felfújható léggömbökből készülnek. A gigantikus szobrok léggömbjeiben lüktet a levegő és vibrálnak a csodálatos színű fények.

Az állandó mozgásban lévő szobrok non-stop megtekinthetők a Jazz sátor és a Luminárium közötti téren, de természetesen este a leglátványosabbak, amikor a fények is érvényesülnek.

Videók a szobrokról

A művész weboldala

vélemény írásához jelentkezzen be »