építészet : környezet : innováció

Hotel Lone - Rovinj — terv Horvátországból

Az új szálloda 2009 nyarán nyílik a tenger közelében, a Design Hotels AG exkluzív nemzetközi szállodalánc új tagjaként.
építészet: 3LHD
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj

 

A horvátországi Rovinjban épülő Hotel Lone a Design Hotels AG exkluzív nemzetközi szállodalánc új tagja. A szálloda átadását 2009 nyarára tervezik. Ez lesz az első horvát szálloda, amely a tekintélyes szállodalánchoz tartozónak vallhatja magát. A 3LHD Architects számos ismert fiatal horvát építésszel és művésszel dolgozott együtt a projekt tervezése során.

 

Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj

 

A Hotel Lone a Monte Mulini vonzó turista központjában, Rovinj városának zöld oázisában található. A szálloda egy parkban épül, egy nagy szintkülönbségekkel bíró terepen, az Eden Szálló, a '70-es évek sztárja közvetlen közelében, amely szemmel láthatóan magán viseli az építés idejének esztétikai karakterisztikumait. Az Y alakú alaprajzot a szobák száma (250 szoba) határozta meg, valamint a környező parkerdő és a terep magaslatai, míg a belső tér magasságkülönbségei adták a függőleges központi lobby ötletét, az épület fő tengelyét, amely körül a szolgáltatóegységeket elhelyezték. Mindegyik szint többfunkciós, hogy a mindennapi használat dinamikus színtereivé válhassanak. A tervezés során a hangsúly egy markáns vizuális identitás megteremtésén volt, az épület külső tervezénél éppügy, mint a szolgáltató egységek belső elhelyezésekor.

 

Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj
Hotel Lone, Rovinj

 

projekt adatok

Hotel Lone
helyszín: Horvátország, Rovinj, Monte Mulini
megrendelő: Maistra, Rovinj
építészet: 3LHD
projekt csapat: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Tatjana Grozdanic Begovic, Silvije Novak, Ljiljana Dordevic, Krunoslav Szoersen, Ines Vlahovic
projekt csapat munkatársak: Koraljka Brebric, Nives Krsnik Rister, Margareta Spajic, Ljerka Vucic, Ana Deg, Dijana Vandekar
szakági tervezők, egyég közreműködők: NUMEN/For Use - belsőépítészet; Milan Crnogorac - építőmérnök; Freya - 3D látványterv; Ines Hrdalo - tájépítész; Apin - tanácsadó; Termoinzenjering - HVAC; Inspekting - tűzvédelem; Dekode - konyhatechnológia; Ivica Turcic - makett.
építési terület: 22157 m2
brutto alapterület: 29407 m2

építés kezdete: 2006. szeptember

forrás: 3LHD

5 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »