építészet : környezet : innováció

HOME 2018 - nemzetközi pályázat

határidő: 2018. augusztus 1. CEST 23:59
Bármennyit is változnak az idők, mai napig az otthonunk az elsődleges épület, amely meghatározza életünket. A történelem során az otthon az állandóságot, tartósságot képviselte, ahol biztonságban érezhetjük magunkat. A HOME pályázat célja megvizsgálni azt, ahogyan ez a funkció válaszol a globális változásokra. A pályázat leadási határideje 2018. augusztus 1.

A pályázatra olyan munkákat várnak, amelyek a jövőbeli háztartások építészetét keresik. A tervezők figyelembe vehetik a globális népességváltozás hatásait, a nagyvárosok közelségét a tengerpartokhoz vagy akár az apró otthonok megjelenését, a közös lakhatás betörését a piacra. A HOME pályázata lehetőség arra, hogy megvitassuk az új technológiai, politikai, környezeti és kulturális változásokat, amelyek a mindennapi életteret alakítják.

Elvárások

A pályázati anyag egy elem teljesítményéből kell kiinduljon, ha ez egy rendszer része, az anyagban az elem funkcióját kell bemutatni. Családi házakkal vagy akár többgeneráció által megosztott otthonokkal, nagyobb struktúrákkal is lehet pályázni, a lépték nem fontos - ellenben világosan ki kell emelni a kiválasztott elem hatásait az egész élettér tapasztalatára.

Bármilyen földrajzi helyszínhez illeszkedhet a projekt, vagy lehet helyszínnélküli is. Előző esetben érdemes valamilyen kapcsolatot kiemelni a tervezés és lokáció közt. 

Pályázati anyag

  • 12″ x 12″ grafikai reprezentáció, PDF fájlformátumban (ne legyen benne szöveg, de a cím és minimális leírás elfogadott)
  • maximum 200 szó a projekt összefoglalásához, PDF fájlformátumban

Jelentkezésre itt van lehetőség. (A nevezési díj ugyanitt részletezett) 

A pályázat leadási határideje: 2018. augusztus 1.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »