építészet : környezet : innováció

Heritage interpretation képzés

kezdés: 2014. május 26. CEST 10:00vége: 2014. június 27. CEST 18:00
A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete és a KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation (Lüneburg, DE) képzési programot indít a hazai kulturális és természeti örökség bemutatásában és az ehhez a területhez kapcsolódó szakképzésben dolgozó szakemberek részére.

A képzés célja egyfelől az informális oktatás ill. örökséginterpretáció módszereinek népszerűsítése az örökséghasznosítás területén, másfelől a kapcsolódó rokon szakmák közötti párbeszéd elősegítése.

A program keretében két alkalommal (2014 tavasz és ősz) workshopot szervezünk, azonos tematikával, más-más résztvevőknek. A tanulmányi kirándulással egybekötött műhelymunka során a résztvevők gyakorlati úton sajátíthatják el az örökséginterpretáció módszertanát, interpretív programok átfogó tervezését és megvalósítását. A részletes tematika megtalálható itt.

A műhely vezetői: Dr. Lars Wohlers (KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation, DE) és Matthew Jones (Imagemakers Interpretive Design & Consulting, UK ) interpretációs szakemberek.

A tavaszi képzés menetrendje:
2014. május 26-30., 10:00-18:00: örökséginterpretáció workshop 1. rész
A képzés helye: Budapest (helyszínek pontosítás alatt)
2014. június 23-27., 10:00-18:00: örökséginterpretáció workshop 2. rész és tanulmányi kirándulás
A képzés helye: Budapest; kirándulások: Pomáz – Nagykovácsi puszta, Monostori Erőd Komárom
(A 2 kirándulás közül az egyiken való részvétel ingyenes, a másikon csekély költségtérítés fejében lehetséges)

A workshopon kulturális- és természeti örökséggel, valamint a területhez kapcsolódó felsőfokú szakképzéssel foglalkozó intézmények munkatársai, örökséginterpretáció területén dolgozó szakemberek vehetnek részt.
A képzés nyelve az angol, ezért a részvételhez elengedhetetlen a megfelelő szintű nyelvtudás
A kurzus létszáma: max. 25 fő
A kurzuson való részvétel ingyenes, a résztvevők egyéb költségeit nem áll módunkban megtéríteni.

A részvételnél előnyt élveznek partnerintézményeink munkatársai, akik releváns szakmai tapasztalattal rendelkeznek és motiváltak abban, hogy az interpretációs örökségmenedzseri szemléletet a gyakorlatban is alkalmazzák.

A képzés részletes tematikája megtalálható honlapon.

 

 

 

 

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »