építészet : környezet : innováció

Geppetto StúdióBemutatjuk Magyarország egyik legfontosabb designstúdióját.

A Geppetto Stúdió nyolc évvel ezelőtt alakult azzal a szándékkal, hogy egyszerű, modern, használható és szép tárgyakat kínáljon az igényes, nyitott, a nemzetközi trendekre is fogékony közönségnek.

Az elmúlt évek alatt Magyarország egyik legfontosabb designstúdiójává nőttük ki magunkat - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy magyar formatervezőkként mi vagyunk az elsők, akik meghívottként részt vehettük a londoni 100% design szakkiállításon és a milánói SaloneSatellitén. Tevékenységünk sokrétű: foglalkozunk belsőépítészeti tervezéssel, közületi megbízásokkal, illetve bútor- és tárgytervezéssel. Bútorainkkal szerepeltünk már az összes hazai szaklapban, valamint jelen vagyunk az összes szakmai kiállításon is - egyre nagyobb hazai és nemzetközi sikerrel.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a minden év áprilisában megrendezésre kerülő milánói bútorkiállítás fiatal tervezőket bemutató pavilonjában, a SaloneSatellitén a magyar designstúdiók közül 2004-ben és 2005-ben elsőként a Geppetto Stúdió is felkérést kapott a szervezőktől. A kiállítás jellegéből fakadóan bohókás, figyelemfelkeltő, kisméretű tárgyakat mutattunk be: szőrös számítógép-egeret, orvosi gumikesztyűből készült lámpát, kókuszfotelt, mozgatás során színét változtató hengerlámpát és a már három tagból álló, mozgatható fényű B-Mek lámpacsaládot.

Az idei év igazi áttörést hozott számunkra: mozgatható állólámpánk gyártási jogára több nagy nemzetközi cég is jelentkezett, számos nemzetközi szaklapban mutattak be minket, és jelentős számú tárgyat adtunk el.

Elek Márton, Elek Máté, Buzogány Ildikó, Oláh Viktória, Kovács Danica.
1137 Budapest Katona József utca 15.
Telefon: 270 0107, Fax: 789 0623
www.geppetto.hu
Tárgyak

Cyclop

A Cyclop egy egyszerű USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatható egér, nevét nagy vörös szeméről kapta, amellyel a kurzormutatót mozgatjuk. Kezelőgombjai a valódi vagy műszőrme alatt kétoldalt találhatóak, ennek ellenére könnyen kezelhetőek. A bizarr és egyedi látvány mellett nagyon megnyugtató és vicces egy ilyen szőrős egérrel dolgozni.

 

Dr. Lamp 
 
Vicces és bizarr. A lámpaburaként szolgáló orvosi gumikesztyű mérete igény szerint változtatható: annyi levegőt fújunk bele az infúziós vezetéken keresztül, amekkora lámpát szeretnénk. Energiatakarékos égővel működik.
 
 
 
 
 
 
K-okos 
 
A szék a rendszerint biomatracok gyártására szolgáló kókuszrostból készült. Az anyag szokatlan felhasználása teszi a fotelt különlegessé. A kubus formájú kókuszszék rugalmas és mindenféle bútor mellett jól mutat. A kókuszrost újrahasznosított, a ragasztóanyagként használt gumi is környezetbarát, ezért a szék 100 százalékban bio.
 

 

 

Roll

 
A lámpa neve annak formájából ered, újratölthető akkumulátorral működik (akkumulátor tartozék), a fény színe folyamatosan változik, miközben a henger mozog. A vicces bútordarab az akkumulátoros, illetve LEDes megoldásának köszönhetően akár hat órán keresztül is szolgáltathatja a hangulatunknak megfelelő világítást.

 

 

 

B-Mek

 
A B-Mek család első tagjaként született állólámpa egy nagyon egyszerű ötleten alapul. A lámpatestül szolgáló víztiszta műanyagcsövet kívülről egy alumíniumgyűrű öleli át, amelyet egy szinte láthatatlan damil köt össze a cső belsejében elhelyezett másik gyűrűvel. Ha a külső gyűrűt elmozdítjuk, a belső az ellentétes irányban indul el, így a fényforrás magassága mindig az éppen aktuális igényeink szerint alakítható. Anyagok: plexicső, alumínium. Design: Geppetto és Inge Van Gheel.

 

 

 
A B-Mek wireless az állólámpa kábel nélküli, akkumulátoros változata. Újratölthető akkumulátorral működtetve, LED égővel. Az akku töltése akkor történik, mikor az izzót a plexicső legalsó pontjára húzzuk. Az akku tartozék. Anyagok: plexicső, alumínium.
 

 

 

 

 

 
A B-MEK állólámpa falra szerelhető változata, különböző színű LED égőkkel.
Anyagok: plexicső, alumínium.

 

 

 

 

Tojástartó

 
A nemes egyszerűséggel Tojástartónak elnevezett lágytojástartó önmagáért beszél. Szép, vicces és ugyanakkor a legmesszebbmenőkig funkcionális. A Tojástartó dicséretben részesült Magyarország legfontosabb designpályázatán, a 2002-es Ipari Formatervezési Nívódíjon.
 
 
 
 
 

 

Bútorok

Arp franciaágy 
 
Egyszerűségével és tiszta vonalaival hívogatóan lebeg a hálószoba terében, ám egyúttal biztosan áll a földön, hogy nyugodtan álmodozhassunk benne. A furnérozott ágykerethez íves fejrész tartozik, kiegészítő elemként pohár- vagy gyűrűtartós polcot választhatunk. Az ágyat egyedi méretben készítjük.
 
 
 
 
Delikat dohányzóasztal
 
Hajdani szatócsboltok fűszeres hangulatát idézi a klasszikus formájú, de izgalmas dohányzóasztal, melynek könnyedén elcsúsztatható üveglapja alá a nyaralás kincseit, messzi kirándulások emlékeit vagy egy kis nassolnivalót rejthetünk. Alumínium lábakon áll, többféle méretben létezik.
 
 
 
 

ON dohányzóasztal

 
A hajlított víztiszta üvegre erősített, kedvünk szerint elcsúsztatható furnérozott fagyűrű olyan, mintha lebegne az üveglap körül, így az asztal igazán különleges látványt nyújt, miközben az átlátszó üveglap hagyja érvényesülni szőnyegünk teljes mintázatát.
 
 
 

You dohányzóasztal

 

A gördíthető dohányzóasztal könnyedén mozgatható a nappaliban. A fa gyűrű tetőlapjául szolgáló víztiszta üvegnek köszönhetően az asztal alsó lapján elhelyezett tárgyak úgy díszítik a nappalit, hogy közben nem foglalnak helyet az asztal felületén és annak veszélyét is elkerüljük, hogy lábunkat az asztalra felrakva leverjük azokat.
 
 
 

Elle étkezőasztal

 
A kerek étkezőasztal hat, illetve nyolcszemélyes változatban készül, ennek megfelelően három, vagy négy lábon áll. Szép, praktikus és kényelmes, mert sosem kerül szék az asztalláb vonalába.
 
 
 
 
 

Sinus polcrendszer

 
Az egységes vízszintesekből és függőlegesekből építkező polcok megszokott négyzethálós rendszere helyett egy jobbra-balra tekergő furnérozott lemez szolgál a könyvek és dísztárgyak tárolására. A hátfalon a falra rögzíthető polclapok egyedien mozgatják meg a szoba falát, miközben nem kevésbé praktikusak, mint négyzethálós társaik.
 
 
 
 

Konyha étkezőasztallal

A konyha szigetpultos elrendezése a főzést az étkezés szerves részévé, és ilyen módon társasági eseménnyé teszi. Azzal, hogy az étkezés és főzés ugyanabba a helyiségbe kerül, megszűnik a konyha és a konyhában tartózkodók izoláltsága. A sziget jellegéből adódóan praktikusabb, mint a fal elé épített munkapult, minden oldalról körbejárható, minden oldala maximális kihasználható fiókos vagy szekrényes megoldással. A rozsdamentes acél felület könnyen tisztítható, beépített, perem nélküli mosogatótálcával készült, de a munkapult bármilyen más anyagból is rendelhető. A konyhaszekrény anyaga, színe és mérete is az egyedi igényekhez alakítható, ahogyan az olyan apró, de fontos részletek is, mint a polcok elrendezése, fogantyúk, vasalatok, vagy a fiókbetétek.

Az egyszerű vonalvezetésű étkezőasztal négyszemélyesről nyolcszemélyesre bővíthető. A használaton kívüli vendéglapok egyszerűen befektethetőek az egyébként fiókvasalatként hasznát sínrendszeren mozgatható furnérozott tetőlapok alá. Letisztult formájának köszönhetően tökéletesen harmonizál a tömbszerű konyhabútorral. Az asztal a konyhaszekrényekhez hasonlóan bármilyen furnérból és színnel rendelhető, a képen látható modellek kétszerkéselt tölgyfafurnérból készültek, anyagukban festettek, viaszoltak.

vélemény írásához jelentkezzen be »