építészet : környezet : innováció

Fújható üveggyapot kevesebb költséggel és rövidebb idővel

A múlt év késő őszén kezdődött a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. Problémát okozott azonban a homlokzatra lenyúló tetőszerkezet alatti részek szigetelése. A megszokott szigetelési technológiák helyett olykor azonban célszerű más megoldást keresni.

 

A kivitelezési tervdokumentáció szerint ezen részeken a palafedés és lécezés lebontásával - majd visszaeépítésével - a többi homlokzati felülettel azonos hagyományos THR szigetelés lett tervezve. Mindez nagyon körülményesnek és időigényesnek tűnt, ráadásul a lebontott anyagok visszaépíthetősége is kétségessé vált. A befejezési határidő rövidsége, valamint az időjárás bizonytalansága miatt a felújítást végző kivitelező alternatív megoldást keresett ezen felületek szigetelésére.


üveggyapot


A generálkivitelezővel való kapcsolatfelvételt követően a zalaegerszegi fújható szigetelési technológiával is rendelkező partnerünkkel - Infrahőkép Kft - közösen adtak árajánlatot a munkára.

A műszaki tartalom változás elfogadtatása után lehetővé vált a lenyúló tetőrészek Supafil Cavity fújható üveggyapottal való szigetelése. Így az előzetesen leginkább körülményesnek vélt speciális falfelületek szigetelése lett a projekt legegyszerűbb munkafolyamata.


minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése


Mint a 2. képen is látható, a tetőrészeken mindössze minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése. A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, így az idő- járási körülmények sem befolyásolták a munkavégzést. 


időjárási körülmények sem befolyásolják a munkavégzést


A Knauf Insulation Supafil termékei vegyi kötőanyag mentesek, hidrofóbizáltak, A 1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghetőek) és ami a legfontosabb, kimagaslóan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek.

A Supafil Cavity üregkitöltésre gyártott típus hővezetési tényezője = 0,034 W/mK.
A Supafil Loft nyílt terek szigetelésére ajánlott termék hővezetési tényezője: 0,044 W/mK.

A Knauf Insulation fújható üveggyapot termékek választása biztosítja a leghatékonyabb, legjobb, legegyszerűbb megoldást a problémás területek szigetelésére.

(x)


Knauf Insulation

vélemény írásához jelentkezzen be »