építészet : környezet : innováció

Folytatódik a TÉR_KÖZ

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 2016-tól újabb 3,5 milliárd forintnyi fővárosi forrás – és további legalább 1,5 milliárd kerületi önrész – felhasználására nyílik lehetőség a TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében a város közösségi tereinek megújítására.

A 2013-ban elindított és 2016. május 11-től újra meghirdetett TÉR_KÖZ pályázatra a kerületi önkormányzatok nyújthatnak be meglévő, elhanyagolt vagy alulhasznosított terekre tervezett rehabilitációs projekteket.

A Kiíró olyan projektekre számít, amelyekben a felülről tervezett folyamatok illeszkednek a meglévő, vagy a projekt céljára elindult alulról jövő kezdeményezésekhez. A pályázat jó lehetőséget nyújthat azoknak a már valamilyen előkészítettségi fokon (közösségi tervezéssel kialakított program, tanulmányterv, vázlatterv stb.) álló egyedi projektötleteknek, amelyek finanszírozási hiány miatt eddig nem tudtak megvalósulni. A kerületi projektek lehetőséget adhatnak a tervezőknek, hogy bemutathassák milyen sokoldalúan és újszerűen lehet értelmezni a közterületeket, illetve újrafogalmazni a városi közösségi tereket.

A pályázat meghirdetését követően a Kiíró Programindító Fórumot rendez. Az alkalomra az önkormányzatokkal, érdeklődőkkel együtt várják azokat a tervezőket, projekt-koordinátorokat, akik a korábbi TÉR_KÖZ pályázat, vagy más, hasonló jellegű program során szerzett tapasztalataikat megosztva hozzá tudnak járulni a pályázat szakmai sikeréhez.


meghívó


Programindító Fórum TÉR_KÖZ 2016.
Időpont: 2016. május 19. csütörtök, 14:00 óra
Helyszín: Budapest Projekt Galéria 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.
f 
w vélemény írásához jelentkezzen be »