építészet : környezet : innováció

Erzsébet téri beruházás - hat cég versenyez a kivitelezésért

Hat építőipari vállalkozás maradt versenyben a budapesti Erzsébet téren - az egykor oda tervezett Nemzeti Színház helyén - létesülő építmény kivitelezésére
Erzsébet téri beruházás - hat cég versenyez a kivitelezésért

Hat építőipari vállalkozás maradt versenyben a budapesti Erzsébet téren - az egykor oda tervezett Nemzeti Színház helyén - létesülő építmény kivitelezésére - tájékoztatta Jordán Péter, a beruházási iroda vezetője az MTI-t. Az Erzsébet téri "gödörben" autóparkoló, konferenciaterem és több üzlethelyiség lesz, míg a felszínen park épül. Az irodavezető ismertetése szerint a március 28-án indult pályázat iránt 11 cég mutatott érdeklődést, az első forduló április 23-i zárásáig azonban csak 9 vállalkozás nyújtott be ajánlatot. A bíráló bizottság a kétfordulós közbeszerzési eljárás előminősítését május elején fejezte be, s a beérkezett munkák közül hatot tartott alkalmasnak a további kidolgozásra - mutatott rá.

Jordán Péter elmondta: az Erzsébet téri beruházásra részletes kivitelezői ajánlatot dolgozhat ki a Hídépítő Rt., a Középületépítő Rt., a Magyar Építő Rt., a Kész Kft., az Architekton Rt. és a STRABAG Rt. A közbeszerzési eljárás második fordulójára június 18-ig nyújthatják be terveiket a cégek, az eredményt pedig június 26-án hirdetik ki - jelezte.

Jordán Péter szavai szerint a beruházás kivitelezése július első hetében indulhat. A főváros és az állam megegyezés alapján - korábbi közlés szerint - az állam 2002. április 15-ig rendezi az Erzsébet teret. A főváros az Erzsébet téri beruházás befejezését követő 90 napon belül az ingatlan eladására nyílt nemzetközi pályázatot hirdet, az értékesítésből befolyt összegen az állam és a főváros osztozik. Az Erzsébet téri beruházás a tervek szerint mintegy 2 milliárd forintba, a szomszédos Volánbusz-pályaudvar kitelepítése pedig 2,5-3 milliárd forintba kerül.
(MTI)

korábban:

Erzsébet téri beruházás - hamarosan kivitelezési pályázat (Építészfórum, 2001. március 14.)

Firka Építész Stúdió – Beszélgetés Bánfalvy Koppány és Bikki István építészekkel (Építészfórum, 2001. március 6.)

Erzsébet téri beruházás - várhatóan májusban kezdődhet a munka
(Építészfórum, 2001. január 5.)

Az eredményhirdetésen jártunk
(Építészfórum, 2000. augusztus 11.)

vélemény írásához jelentkezzen be »