építészet : környezet : innováció

Elkezdődött a SozialMarie 2018 pályázati időszaka

határidő: 2018. január 23. CET 23:00
Idén tizennegyedik alkalommal kerül kiírásra a SozialMarie pályázat, mely - a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjként - 2005 óta minden évben 15 kiemelkedő projektet díjaz. Olyan projekteket várnak 2018. január 23-ig, melyek társadalmi kihívásokra keresnek és emelnek át gyakorlatba innovatív megoldásokat.

A SozialMarie díj időközben nemcsak Ausztriában, Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, hanem Szlovéniában, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap a Díj mellé. Minden jelöltet meghívást kap a Díjátadóra, melyet május 1-én Bécsben, ünnepélyes keretek között tartanak.

A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. A részvételi lehetőség nyitott magánszemélyek, informális csoportok, közösségek,
civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, cégek és állami szervezetek, intézmények számára egyaránt.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap itt található. A pályázati feltételekről itt, az elbírálásról pedig itt lehet tájékozódni.

Leadási határidő: 2018. január 23.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »