építészet : környezet : innováció

Dealogic City - a munkahelyed lesz az új törzshelyed

A Dealogic új budapesti irodájának belsőépítészete egy merész ötleten alapszik. A tervezők - Gáti Anna, Hitka András és Szegő Gábor - egy dinamikus, innovatív nagyváros funkcióit képezték le az irodán belül, így lett saját nyüzsgő éjszakai negyede, zöld közparkja, transzparens városházája, igazi villamosa és vándorcirkusza az itt dolgozóknak. A parádés ötlet első helyezést ért az Év Irodája Verseny nagyvállalat kategóriájában.

Manapság életünk meghatározó részét a munkahelyünkön töltjük, a legkevesebb, hogy az itt eltöltött idő minőségi lehesen. Ezért a tervezők - megragadva a megrendelői nyitottságot - olyan játszóteret terveztek, ahol az emberek olykor el is felejthetik, hogy épp dolgoznak. Miért ne lehetne egy munkahely második otthonunk, munkaállomások lehangoló, hosszú sora helyett váratlan ötletekre, találkozásokra inspiráló közösségi tér? Miért ne lehetne úgy közösségi, hogy mindemellett a kikapcsolódás, feltöltődés és az elmélyült munka számtalan módját kínálja egyszerre? Egy olyan hely, amit úgy akarunk birtokba venni, ahogy annak idején gyerekkorunkban a játszóteret.


Dealogic City - belsőépítészek: Gáti Anna, Hitka András, Szegő Gábor - fotó: Filep Krisztina


Az amerikai tőzsdén jegyzett Dealogic cég rendkívül dinamikusan fejlődik és az elmúlt években egyfajta New York-London-Budapest tengely kiépítésével a banki és tőzsdei szoftverfejlesztő cégek közt vezető szereplővé vált. Ezen dinamikus fejlődés ihlette a tervezőket, hogy a cég irodáját egy nyüzsgő és innovatív világváros funkcióira leképezzék. Így született meg a Dealogic City a Nyugati téren mintegy 1400 négyzetméteren. A tervezők szeretik minden porcikáját a térnek, sejtésük szerint nincs ez máshogy az itt dolgozó közel 150 emberrel sem. 


Dealogic City - belsőépítészek: Gáti Anna, Hitka András, Szegő Gábor - fotó: Filep Krisztina


A Dealogic City, hasonlóan bármelyik ezerarcú nagyvároshoz, soha nem alszik és bőséges programot kínál, így mindenki megtalálhatja benne törzshelyét. Van itt könyvtár; ahol süppedős fotel, olvasókuckó, bátrabbaknak három méter magasban kifeszített 'olvasóháló', és gazdag szakkönyvválaszték kínál intellektuális élvezeteket. Van éjszakai negyed – Downtown-, ahol mindig pezseg az élet a bárpult körül és beszélgető boxokban. Kikötő, óceánjáróval, konténerre emlékeztető tárgyalókkal, ipari negyed tárgyalónak kialakított óriáskéménnyel. A Dealogic City része egy tágas zöld közpark is vándorcirkusszal, színes ülőpárnákkal és fagylaltos kocsival, közterén transzparens városházával, az itt dolgozók közkedvelt gyülekezőhelyével, ami mögött felsejlik a Nyugati Pályaudvar múlt századot idéző lenyűgöző oldalhajója.


Dealogic City - belsőépítészek: Gáti Anna, Hitka András, Szegő Gábor - fotó: Filep Krisztina


A tervezők személyes kedvence, és az iroda legmeghökkentőbb szerzete, a gyümölcspiac mellett elnyújtózó villamosszerelvény - az iroda óriás nappalija és társasjátéktere. A villamosszerelvény 50 évig szolgálta nagyvárosok lüktető tömegközlekedését, majd nyugdíjba vonulását követően e térben válik az ipari forradalom ikonikus darabjává. Hófehérbe burkolózva nyúlik végig az irodában kényelmes nappali teret biztosítva a dolgozóknak - kreatív tárgyaló, pihenőhely vagy akár az eredeti, felújított bútoraival mobil munkaállomásként is használható.


Dealogic City - belsőépítészek: Gáti Anna, Hitka András, Szegő Gábor - fotó: Filep Krisztina


Gáti Anna, Hitka András, Szegő Gábor

 

vélemény írásához jelentkezzen be »