építészet : környezet : innováció

DATADATE: tervezzük együtt Budapest új szolgáltatásait

kezdés: 2014. október 17. CEST 17:00vége: 2014. október 19. CEST 17:00
Meghívó designereknek, építészeknek, urbanistáknak, a város és a technológia szerelmeseinek az SAP új fejlesztőlaborjába, hogy Magyarországon és Budapesten először fizikai szinten is együtt gondolkozhassanak a design, a technológia, az üzlet és a közösség elkötelezett képviselői. A workshop résztvevői különféle jövőbeni városi szolgáltatásokat tervezhetnek. Jelentkezni 2014. október 13-án éjfélig lehet. A részvétel ingyenes.

Milyen legyen Budapest, és mit nyújtson nekünk és unokáinknak a jövőben? S ha ehhez szükség van magas szintű technológiára, akkor azt hogyan használjuk fel egy jobb, élhetőbb, demokratikusabb és hosszú távon fenntartható Budapest érdekében? A SAP designereket, építészeket, fejlesztőket, kutatókat, vállalkozókat, újítókat, szolgáltatásfejlesztőket vár egy izgalmas hétvégére vadonatúj budapesti AppHaus irodájába, a Graphisoft parkba, hogy egy egész hétvégén keresztül játékosan-komolyan együtt ötleteljenek és gondolkozzanak a jövő reális, valóban hasznos és használható városi szolgáltatásairól.

A kezdeményezés egy önszerveződő hálózatból, a Budapest Design Jams-ből indult el, amihez erre a hétvégére a SAP és a BME Urbanisztika Tanszék, valamint az Inspiration4 és az epiteszforum.hu is csatlakozott. Az összefogás célja, hogy közös gondolkodás induljon el technológia, kommunikáció és a valóságos városi rendszerek közötti, ma még talán rejtett összefüggések feltárása érdekében, hozzájáruljunk a jövő élhető Budapestjének fejlesztéséhez.

Egy ilyen multidiszciplináris műhely kiváló alkalom a tartalmas szakmai kapcsolatok fejlesztésére is. Ezen a hétvégén a résztvevők új városi szolgáltatásokat, alkalmazásokat tervezhetnek felkészült mentorok – urbanisztikai szakértők, szoftverfejlesztők, UX és service designerek, Design Thinking tanácsadók és üzletemberek – közreműködésével. 

A workshop programja

Az izgalmas tervezési kaland péntek este kezdődik, amikor a résztvevők kisebb munkacsoportokat hoznak létre és kitalálják, hogy számukra melyek a legfontosabb kérdések, amelyekkel foglalkozni akarnak, s amelyekre választ keresnek az elkövetkezendő két napban. Szombaton egész nap és vasárnap délelőtt a kutatás, ötletelés és a különféle prototípusok létrehozásával telik, vasárnap délután pedig a csapatok bemutatják egymásnak munkáikat, amivel teret nyitnak a sokféle szakterület közötti aktív párbeszédre.     

Ha eljössz ötletelni, ezen a szombati munkanappal rövidített hétvégén, betekintést nyerhetsz egy olyan műhelybe, ahol a világ legmodernebb üzleti szoftverei készülnek. Szabadon gondolkodhatsz, alkothatsz és szerepelhetsz egy inspiráló és támogató környezetben, valamint visszajelzést kaphatsz ötleteid nem csak kreatív, de üzleti és technikai vonatkozásait illetően is.

A rendezvény beharangozására az SAP Apphaus Budapest megnyitja kapuit a Design Hét keretében is. A Design Hét rendezvényeinek sorába illeszkedik a 2014. október 9-én 14 órakor kezdődő, Nyitott Labor (Open Lab) esemény is, amelyen az érdeklődők kipróbálhatják a Design Thinking módszert és betekintést nyerhetnek a hazánkban immár 9 éve működő SAP szoftverlabor mindennapjaiba.

A rendezvények nyelve alapvetően angol, de alapszintű kommunikációs nyelvtudással is bátran jelentkezhetsz. Mindkét rendezvény ingyenes. Az Nyitott Laborra korlátozott számú résztvevőt tudunk a jelentkezés sorrendjében fogadni (max. 20 főt). Túljelentkezés esetén a DATADATE workshopra fenntartjuk a jogot a résztvevők kiválasztására.

További információ és jelentkezés:

http://datadatebudapest.com/

https://www.facebook.com/datadatebudapest

BME Urbanisztika Tanszék