építészet : környezet : innováció

Budapest BOX építészeti dizájn pályázat

határidő: 2015. március 30. CEST 23:59
Budapest Főváros Önkormányzata pályázatot hirdet a Vörösmarty téri rendezvények egyedi arculatú vásári pavilonrendszerének tervezésére. A pályázat nyilvános, amelyen részt vehet a pályázat honlapján regisztráló minden természetes személy, jogi személy és alkotói csoport.

Budapest Főváros Önkormányzata pályázatot hirdet a Vörösmarty téri rendezvények egyedi arculatú vásári pavilonrendszerének tervezésére.

Cél, hogy a tér rendezvényei megújuljanak, a kereskedelmi pavilonok és vendéglátó egységek karakteres és egységes dizájnt kapva emeljék a fővárosi rendezvények színvonalát. A pavilonrendszernek alkalmasnak kell lennie a turisztikai szempontból legjelentősebb karácsonyi vásár kiszolgálására, de emellett elvárás, hogy valamennyi vásárra és rendezvényre (könyvvásár, tavaszi fesztivál) adaptálható legyen.

A pályaműnek be kell mutatnia azt a pavilonrendszert, mely rugalmasan képes alkalmazkodni a különböző típusú rendezvényekhez és az árusok és vendéglátósok eltérő igényeihez is, de mégis egységes arculatként összefogja, és egyedi karakterűvé teszi a Vörösmarty téri vásárokat.

A tervben részletesen ki kell dolgozni azt az alapegységet vagy alapegységeket, melyekből a pavilonrendszer felépül, továbbá be kell mutatni azok variálhatóságát, sorolhatóságát, és konkrét alkalmazhatóságát a téren.

A pályázat nyilvános, amelyen részt vehet a pályázat honlapján regisztráló minden természetes személy, jogi személy és alkotói csoport.

A részvétel feltételei

A pályázat nyilvános, amelyen részt vehet a pályázat honlapján regisztráló minden természetes személy, jogi személy és alkotói csapat.

Egy pályázó - több regisztrációval - több pályázatot is benyújthat.

A pályázaton való részvétel díjmentes.

Díjazás

A beérkezett tervek díjazására bruttó 7 000 000 forint áll rendelkezésre.

A bíráló bizottság a megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén a rendelkezésre álló teljes összeget kioszthatja a legjobb és megvalósításra szánt művek között.

A díjak összege 500 000 forint és 1 500 000 forint között lehet.

A kiíró a pályázatot eredménytelennek minősíti, amennyiben a Bírálóbizottság egyetlen pályaművet sem talál díjazásra alkalmasnak, és csökkentheti a díjazásra fordított összeget, ha a pályázatot a hasznosíthatóság szempontjából csökkent értékűnek minősíti.

Bírálóbizottság

Elnök: Szalay-Bobrovniczky Alexandra
Társelnök: Dr. Finta József DLA h.c.
Tagok: Lánszki Regő, Böszörményi Nagy Gergely, Deák Krisztina

Pályázati naptár

2015. február 4. - A pályázat kiírása és a regisztráció kezdete

2015. február 16. - A pályázattal kapcsolatos kérdések beadásának határideje

2015. február 25. - A kérdésekre adott válaszok határideje

2015. március 30., 24:00 - A pályaművekbeadásának határideje

2015. április 30-ig - eredményhirdetés

A pályaművek beadásának határideje: 2015. március 30. 24:00.

A részletes pályázati felhívás innen letölthető.

vélemény írásához jelentkezzen be »