építészet : környezet : innováció

Bolla Zoltán: A magyar art deco építészet - II. rész

Megjelent Bolla Zoltán A magyar art deco építészet című könyvének második része. A 2016 novemberében kiadott első rész óta a szerzőnek sikerült hozzájutnia több, eddig elveszettnek hitt adathoz, amelyek hozzájárultak az építész életrajzok és életművek pontosításához. 

A több mint 1000 fényképet és rajzot tartalmazó második rész az első részben ismertetett építészek art deco munkássága után egyéb budapesti (II. fejezet) és vidéki épületekkel (III. fejezet) folytatódik. A IV. fejezet épülettípusok alapján, infrastrukturális, intézményi, egyházi, kereskedelmi, szórakoztatóipari és kiállítási alkotásokra csoportosítja az épületállományt. Az V. fejezet épületekhez kötődő alkalmazott- és iparművészeti részletekkel foglalkozik, mint kapuzatok, vasmunkák, szobrászat, üvegfestészet, díszítőfestészet, temetőművészet és tipográfia. A könyv a művészet- és építészettörténészek, a laikus érdeklődők számára is több, eddig nem, vagy kevésbé ismert épületekkel és gazdagabb életművekkel eleveníti fel a két háború közti időszakot, benne sok archív fényképpel.

A könyv bemutatója november 2-án, csütörtök este, 18.00-kor a FUGÁ-ban lesz. A szerzővel Ritoók Pál művészettörténész beszélget.

 


Bolla Zoltán: A magyar art deco építészet - II. rész


Bolla Zoltán: A magyar art deco építészet - II. rész


Bolla Zoltán: A magyar art deco építészet - II. rész

 


 

A könyv adatai, videóelőzetese, a boltok nevei és elérhetősége ahol megvásárolható, a következő itt található. Internetes vásárlás, házhozszállítással, csomagküldő szolgáltatással, utánvéttel itt.

288 oldal, 230 x 280 x 26 mm, 1280 gramm, cérnakötés, flexibilis borítóval és minőségi kristályrács technológiával nyomva.

ISBN 978-963-12-9745-4

Kiadó: Ariton Kft.

Fogyasztói ár: 7.990 Ft

vélemény írásához jelentkezzen be »