építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Biczó Gabriella [153]

Egy malom és egy francia

Egy francia matematikatanár beleszeret egy romos magyar malomba. Több mint tíz éve dolgozik a megmentésén, hogy aztán visszaadja a közösségnek, amely építette. Alain Guillonnal és Seres Anitával beszélgettünk.

Közös vagy nem közös?

Két – korban, szellemiségében, motivációjában – teljesen eltérő közösség bemutatása, hol több, hol kevesebb sikerrel. A gyűrűfűi Kilián Imre és a Kollektív Ház egykori tagja, Golda János voltak az "öko-retro-bio-grín" legutóbbi vendégei.

Fiatal építészek alapítványi díja

Az Építés Fejlődéséért Alapítvány idén is két kategóriában díjazta a fiatal építészeket. A diplomadíjasok közül első díjas lett Tánczos Tibor és Loszmann Dávid. Az év kiemelkedő fiatal építésze Szabó Levente és Della Donna Alíz.

Betonszőttes álmok

Tanult kerámiát, táj- és kertépítészetet, szilikáttervezést. A cementlapokhoz való vonzódása azonban nem szűnt meg: két éve saját manufaktúrájában egy százéves múltra visszatekintő mesterséget keltett életre. Kauker Szilvivel beszélgettünk. 

Szerkezetkész a BME Q1 épülete

Bokrétaünnepség keretében mutatták be a BME új, Q1 épületét, amely a Hérosz Zrt. kivitelezésében épül a lágymányosi campuson. Az új egyetemi épületet várhatóan 2010. szeptember 1-én vehetik birtokba a hallgatók.

Átadták a Reitter Ferenc-díjakat

A Belvárosi Önkormányzat Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottsága idén Koszorú Lajos, Michaletzky Gábor és Wild László építészmérnököknek adományozott Reitter Ferenc-díjat. A díjátadóval egy időben megnyílt a Főutca kiállítás.