építészet : környezet : innováció

Biczó Gabriella [153]

Időtlen városAz író egy meghatározhatatlan, kortalan, nemtelen hős szemével mutatja be a várost, azaz Budapestet. Az időtlen helyet, ahol a brutál eklektikába ütközünk, a várost amit egyszerre utálunk és szeretünk.

Április 10-én a Kálvin Centerben mutatkozott be új könyvével Nagy Gergely.

...

Húsvéti zöld

A húsvéti ünnepekre időzített programsorozat nemcsak a szakmának, hanem elszánt kertészeknek, Gáspár Laci fanoknak, bioédességre áhítozóknak és kommunális gépek szerelmeseinek is szólt. Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a kertészeti, környezetvédelmi és bio vásár és szakkiállítást.

...

Urban gerilla - miről beszélünk?

Tereket elfoglalni, átalakítani, vállaltan illegálisan és kiszolgáltatottan létezni, alkotni és mindezt megmutatni- ez a gerillaság lényege? Az [1+1] Urban Lounge előadássorozat keretében, április 5-én a KÉK-ben az alulról szerveződő értékteremtésről és magáról a gerillakultúráról...

Innováció és kvalitás a DEFO-n

DEFO: azaz design fórum. Hogy pontosabb képet kapjunk a formatervezésről, magát a fogalmat kell tisztázni. Többek között ez is megtörtént a Ponton Galériában megtartott szimpóziumon.

Mert ez műanyag

Amikor reggel megérkeztünk, Szemerey Samu már végtelen türelemmel magyarázta és mutogatta az aprónépnek, hogyan építsenek be LED-et a gyurmába.
Maratoni, tizenkét órás rendezvénnyel zárt a nagy műanyag kiállítás, a Plasztik a Néprajzi Múzeumban.