építészet : környezet : innováció

Biczó Gabriella [153]

Frankfurt - Budapest: testvérvárosi piknik

Dieter Bartetzko Budapestet tipikus európai városnak látja építészeti elemeivel, tradicionális képével. Ugyanakkor infrastrukturális deficittel. Frankfurt esetében ez pont fordítva igaz: nincs történelmi magja, de kitűnő a közlekedése. 
szimpózium a Városházán többek...

Húsz éve a Mértékkel

A Mérték Stúdió a KÉK-ben ünnepelt. Az elmúlt húsz évből kiállítás is látható, stílszerűen húsz project fotójával készültek az ünnepeltek.
a stúdióvezető építészekkel beszélgettünk

Világkiállítás a hong kongi kikötőben

A Közraktárakban Nikola Martinovic, újvidéki építész bemutatta Hong Kong új kiállítónegyedére vonatkozó pályázatára beadott terveit. A velenceihez hasonló építészeti-képzőművészeti biennále létrehozására vonatkozott a felhívás, összesen 120 ország pavilonjának...

Ez nem a zöldellő tetők kora

Az egyetemeken nem tanítják a zöldtető építést, szakkönyvek nincsenek, a rendeletek és szabályozások pongyolák, vagy éppen túl szigorúak. Kutatóintézetek nem foglalkoznak vele, az állam nem ad rá támogatást.
A HuMuSZ Házban a zöldtető építésről tartott előadást...

A nem létező város: meg nem épült Budapest

Milyen lenne Budapest és a városban élők viszonya egymáshoz, ha megépültek volna azok a házak, terek, tornyok vagy hidak, melyek végül nem, vagy nem pont úgy születtek meg?
Az Alexandra Könyvesházban pódiumbeszélgetésen jártunk

Romok és receptek a KÉK-ben

A sevillai piroslámpás negyed egyik bordélyházának alagsorában tevékenykedő fiatal építészekről és a romkocsmák definiálásáról bővebben haladóknak!
Az idei Alkotóhét keretében Somlyódy Nóra, Polyák Levente és Kukucska Gergely tartott előadást a KÉK-ben.