építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Baumit [32]

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat. 2012-ben a Baumit nemzetközi cégcsoport 6,3%-os növekedést ért el, árbevétele 840 millió euró volt, beruházásainak értéke 45 millió eurós. Fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. Első külföldi leányvállalata Magyarországon alakult meg 1990-ben és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. 

kapcsolódó oldalak:

A Baumit magyar honlapja

Ők az idei Év Homlokzata pályázat díjazottjai

Családi ház, társasház, középület, panel és műemlék-felújítás kategóriában hirdette meg idén nyolcadik alkalommal az Év Homlokzata pályázatot a díj alapítója és fő támogatója, a Baumit. Idén 243 projekt közül választotta ki a legjobbakat a független szakmai zsűri. 

A Baumit Life Challange 66 pályázat díjazottai

A Baumit Life Challenge 66 nemzetközi meghívásos építészeti pályázaton 22 ország 252 pályázata szerepelt. Hat kategóriában (családi ház, társasház, középület, műemlék, felújítás és speciális homlokzati struktúra) pályáztak az építészek, és az épületeket 12...