építészet : környezet : innováció

Az NKA Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumának közleménye

Több pályázó jelezte, hogy négy pályázati kiírást – az egyszerűbb felhasználhatóság érdekében - célszerű lenne korábban megjelentetni.

Ezek a pályázatok a következők:

  • Műemlék épületek és építmények állagmegóvásának, részleges, vagy teljes helyreállításának, felújításának, valamint műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálásának támogatása. (3235/88)
  • Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszélyelhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatása. (3236)
  • A közhiteles nyilvántartásban szereplő régészeti lelőhelyek tudományos célú feltárásának és állagmegóvásának támogatása (3234)
  • Nemzetközi szakmai szervezetekben való jelenlét támogatása (3214)

Kollégiumunk egyetért a felvetéssel. Az első három pályázat korábbi kiírása azért indokolt, mert a változtatás nyomán a nyertes pályázók az év elején, az építési, régészeti kutatási idény kezdetén hozzá juthatnak a támogatáshoz. A korábbi években ez mindig késő ősszel történt meg, vagyis a támogatás felhasználási időszaka nagyon lerövidült.

A negyedik pályázat esetében a támogatottak az előbbre hozatal eredményeként az év elején juthatnak a támogatáshoz, így a nemzetközi szervezetek tagdíjainak időben való befizetése könnyebbé válik.

Kollégiumunk kérte az NKA Bizottságát, hogy négy, a korábbi években tavasszal megjelenő pályázatunk esetében tegye lehetővé azok megelőző évi, őszi megjelentetését. A Bizottság megértve az indokokat elfogadta a javaslatot, így a négy pályázat idei felhívása 2013. 09. 18-án megjelent, olvasható az NKA honlapján.

2014 tavaszától visszaszámolva – figyelembe véve a pályázáshoz, a pályázati értékeléséhez, a szerződés kötéshez és a kifizetéshez szükséges időt - viszonylag rövid pályázási idő maradt ezért felhívjuk minden Pályázó figyelmét a 2013. november 13. éjféli beadási határidőre!

Mindenkinek sikeres pályázást kívánunk!

Pottyondy Péter, kollégium vezető

 

Nemzeti Kulturális Alap

vélemény írásához jelentkezzen be »