építészet : környezet : innováció

Az Építészet Hónapja 2007-ben [10]

Építészeti központ a Belvárosban

Megalakulhat a Budapesti Építészeti Központ Nonprofit Szolgáltató Kft. – döntött a Budapesti Építész Kamara rendkívüli területi küldöttgyűlése október 26-án. A központ számára a Petőfi Sándor utca elején bérelnek helyet.

Világkiállítás a hong kongi kikötőben

A Közraktárakban Nikola Martinovic, újvidéki építész bemutatta Hong Kong új kiállítónegyedére vonatkozó pályázatára beadott terveit. A velenceihez hasonló építészeti-képzőművészeti biennále létrehozására vonatkozott a felhívás, összesen 120 ország pavilonjának...

Tetőzött az ár – Alkotóhét 2007 kiállítás

A műegyetemi Alkotóhét fókuszába ezúttal a paneles lakótelepek fenntarthatóságának lehetőségei kerültek: a hallgatók munkáját, a gondolatok serkenését segítendő, hétfőn konferenciát rendeztek a témával kapcsolatos problémákról. A sok-sok szabadon szárnyaló,...

A nem létező város: meg nem épült Budapest

Milyen lenne Budapest és a városban élők viszonya egymáshoz, ha megépültek volna azok a házak, terek, tornyok vagy hidak, melyek végül nem, vagy nem pont úgy születtek meg?
Az Alexandra Könyvesházban pódiumbeszélgetésen jártunk

Fordult a kocka

A Váci út vezeti a harcot – ez derült ki a szimpóziumon és pódiumbeszélgetésen (az egykor szintén vörös Csepel alig-alig tud felelni neki).
Beszámoló a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal rendezvényéről a Kinnarps House-ban, Váci út 92.

Romok és receptek a KÉK-ben

A sevillai piroslámpás negyed egyik bordélyházának alagsorában tevékenykedő fiatal építészekről és a romkocsmák definiálásáról bővebben haladóknak!
Az idei Alkotóhét keretében Somlyódy Nóra, Polyák Levente és Kukucska Gergely tartott előadást a KÉK-ben.