építészet : környezet : innováció

Átadták egy MOL Bubi gyűjtőállomást a Corvin Sétányon

Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer a Corvin Sétány szívében. Ez az első olyan gyűjtőállomás, amely teljes mértékben magántőkéből valósult meg.

A budapesti közbringarendszer idén szeptember végéig további 22 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóhellyel és 50 kerékpárral bővül. Ennek keretében kapott helyet a Corvin Sétányon egy új gyűjtőállomás. Ezt az állomást is olyan terminállal látták el, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. Az új gyűjtőállomás várhatóan mind az itteni lakók és dolgozók mind a környékre látogató turisták körében elősegíti majd az egyszerű és környezetbarát közlekedést.

Berki János, a Futureal projekt igazgatója elmondta: „A Corvin Sétány megvalósítása során mindvégig kiemelt szempont volt a fenntarthatóság, és hogy az új lakó- és irodaövezet emberközpontú, élhető legyen. Már az irodák tervezése során is figyelmet szenteltünk a kerékpártárolók kialakításának, a kerékpárosbarát környezet megteremtésének, a Futureal által fejlesztett valamennyi irodaházban környezettudatosan alakítottuk ki a biciklitárolókat, és a hozzá tartozó öltözőket és zuhanyzókat. Szintén fontos szempont minden irodafejlesztésünknél a kerékpáros megközelíthetőség, amelyre – ahogyan eddig is – ezután is nagy hangsúlyt fektetünk majd. Az európai nagyvárosokban sikerrel üzemeltetett és Budapesten is nagy népszerűségnek örvendő közbringarendszer rendszer egyik állomásának idetelepítése szintén ezt a szemléletet tükrözi. A Magyar Kerékpárosklub adatai alapján az utóbbi húsz év alatt megtizenegyszereződött a bringázók száma Budapesten, mi ezért is fontosnak tartottuk a fenntartható közlekedés támogatását. Egyetértve a MOL és a BKK célkitűzéseivel, a magánszektorban elsőként áldoztunk saját Bubi állomás megvalósítására”.


MOL BUBI gyűjtőállomás a Corvin Sétányon2004 óta, Közép-Kelet-Európa legnagyobb városfejlesztési projektje keretében, ez a közel 22 hektáros VIII. kerületi városrész teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti átalakuláson esett át, amellyel – Magyarországon elsőként – érdemelte ki a város és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díját, az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját. A díj indoklásában is kiemelték, hogy a projekt egészségtudatos, alacsony széndioxid kibocsátású, emberi léptékű városi környezetet teremtett. A díjnyertes Corvin Sétányra a CNN amerikai hírcsatorna is felfigyelt, a közelmúltban sugárzott riportjában a Sétányt „Budapest egyik legtrendibb városrészeként” aposztrofálta. 


forrás: sajtóanyag


vélemény írásához jelentkezzen be »