építészet : környezet : innováció

Aqua-Palace Élményfürdő Hajdúszoboszlón

Az észak-alföldi régió turisztikai központjának és Magyarország második leglátogatottabb városának számító Hajdúszoboszlón a jövőben 2,25 milliárd forint európai uniós támogatással, 4,5 milliárd forintos összköltségvetésből példátlan gyógyhelyi fejlesztés valósul meg.

A fürdőfejlesztés célja, hogy Hajdúszoboszló megfeleljen a fürdővárosi jövőképének, a gyógyfürdő, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások olyan turisztikai termékalapot képezzenek, amelyek a nemzetközi kínálatban egyediek. Így jön majd létre az a szolgáltatási kínálat, (élménymedencék, gyermekvilág, wellness-fitness szolgáltatások, gasztronómia), amely speciális vendégkör igényeit elégíti ki magas minőségi és ebből adódóan magasabb árszínvonalon. A beruházást mintegy 4,75 milliárd forintból tervezik, amelyből 2,25 milliárd Ft az uniós támogatás. Az élményfürdő várhatóan 2009 decemberében készül el.

a 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű projektet a Kormány 2007 júliusában nevesítette kiemelt projektként
a gyógyfürdő fejlesztésének terve

Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely azonban nem használja ki teljes mértékben adottságait. A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű projektet a Kormány 2007 júliusában nevesítette kiemelt projektként, és 2,25 milliárd forintnyi európai uniós támogatást hagyott jóvá. A „Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő ” című projekt révén a település nemzetközileg elismert gyógyhely és fürdővárossá, dr. Pávai-Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz felfedezőjének szavaival élve „világfürdővé” válik.

A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit. A projekt keretében megvalósuló Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett a jövőben gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat.

szemle: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és ÖTM

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »