építészet : környezet : innováció

A VELUX Standard Plus segít a tetőablak választásban

Önnek milyen elvárásai vannak egy modern tetőablakkal szemben? Ha most tervez tetőtér-felújításhoz tetőtéri ablak cserét is, akkor érdemes megfontolnia az alábbi tippeket és szempontokat.

Ha felújítás kapcsán olyan ablakokkal találkozik, amelyek mellett télen húz a hideg, nyáron viszont átforrósodik az üveg, nehéz a nyitás-zárás a faszerkezet elvetemedése miatt, akkor a tulajdonos bizonyára olyan nyílászárót szeretne helyette, amely jóval nagyobb komfortot nyújt, és évtizedekig kiválóan működik. 


VELUX - Femina otthon - forrás: VELUX


Az egyik legfontosabb szempont az üvegezés. Mivel több, mint 70 éve fejlesztünk tetőtéri ablakokat, azt tanácsoljuk Önnek, hogy a tetőablak-kínálat feltérképezésekor ne ragadjon le az alaptípusoknál, mert a többletköltséget meghálálja a nagyobb hőszigetelő képesség, illetve a magasabb kategóriájú üvegezés. Ha zajos helyre szánja az ablakokat, vagy nyugtalanul alszanak a tulajdonosok, érdemes odafigyelni az ablaküveg léghanggátlására is, hogy hosszú távon kizárhassák a külső környezeti zajokat. A VELUX Standard Plus ablakkategória az átlagosnál akár 7 százalékkal nagyobb energiahatékonyságot, jobb légzárást és hangszigetelést nyújt belső biztonsági üveggel. A tartósabb bútor- és kárpitszínek megőrzéséért az UV-sugárzást is 6-szor hatékonyabban szűri meg egy alaptípusnál.


VELUX - Femina otthon - forrás: VELUX


Figyeljen oda az energiahatékonyságra! Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek, a hideg biztosan nem húz be az ablak alatt télen. Az ablaktokba épített ún. ThermoTechnology™ hőszigetelési rendszernek köszönhetően a VELUX Standard Plus tetőtéri ablakok mellett pl. télen kevesebb fűtési energia szükséges ugyanolyan belső hőmérséklet eléréséhez az alaptípusokhoz képest. Emellett az ablakszárnyon körbefutó extra gumitömítés a 100 százalékban huzatmentes lakáshoz és a csendesebb otthonhoz járul hozzá.


VELUX - Femina otthon - forrás: VELUX


Érdemes a helyiséghez választani az ablaktípust. Szerencsére a tetőtéri ablakok kínálata igazodik a folyamatosan változó vásárlói igényekhez, így érdemes utána olvasni a lehetőségeknek. Gyerekszobába pl. feltétlenül felső kilincses és belső biztonsági, rétegragasztott üveggel ellátott ablakot ajánlunk. A VELUX Standard Plus típusok kívül edzett, belül rétegragasztott biztonsági üveggel készülnek, mely egyrészt a zordabb időjárás (pl. jégeső) esetén védi meg a tetőteret, másrészt a szobában az üvegtörés miatt keletkező személyi sérüléseket előzi meg. Így nyugodt lehet a család akkor is, ha a gyerekek a tetőtérben labdáznak. A kategória fa ablakai kaphatók poliuretán bevonattal is, mely ideális konyhákba és fürdőszobákba. A PVC ablakokkal szemben a poliuretán tetőtéri ablak belseje fából készül, amelyet fehérre festett poliuretán bevonat fed. A belső rész olyan speciális, hőkezelt faanyag, amely még hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást.

Érdemes tehát figyelnie a részletekre, ha új tetősíkablakokkal tervez, hogy hosszú távon elégedettek legyenek a tulajdonosok, és az ablak a kényelmüket, biztonságukat szolgálja.

További információ itt.

 

Velux