építészet : környezet : innováció

A “Természetes kő az építészetben 2012″ díj nyertese egy dunántúli villaegyüttes

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség közösen meghirdetett „Természetes kő az építészetben 2012” díját az Ásztai Bálint és Kovács Csaba építészek, továbbá Göbölyös Kristóf és Tallián Anikó belsőépítészek által tervezett Dunántúli villaépület együttes kapta.

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Kőszövetség „Természetes kő az építészetben 2012” díjra idén is közösen hirdette meg pályázatát. Az idei évben az Ásztai Bálint és Kovács Csaba építészek, továbbá Göbölyös Kristóf és Tallián Anikó belsőépítészek által tervezett Dunántúli villaépület együttes kapta a díjat. A pályázat célja a természetes kő mint ősi, nemes és környezetbarát építőanyag hagyományos értékeinek felmutatása, a kő- időtálló voltának, értékadó szerepének, korszerű alkalmazásának bemutatása régi, vagy új környezetben/épületben, illetve a felhasználásának népszerűsítése, minél szélesebb körű elterjesztése volt.

 

Dunántúli villaépület együttes - építészet: Ásztai Bálint és Kovács Csaba
Dunántúli villaépület együttes - építészet: Ásztai Bálint és Kovács Csaba

A villaépületeknél a tervezés megkezdésekor a megrendelő egy mai, de ugyanakkor időtálló épületet kívánt felépíteni. Számunkra így egyértelműen adódott a természetes anyagok használata, illetve az időnek talán leginkább ellenálló építőanyagnak a kőnek, az egyik legtermészetesebb anygnak a használata. Az épület kőmunkáinak kivitelezésében több cég is szakmai tudásának javával járult hozzá. A belső kőmunkák, a külső természetes kő térburkolatok ill. a külső verde serpentino kőburkolatokat az AlakArt kft. készítette, Kelecsényi Gergely szakmán túlmutató kreatív meglátásaival, ill. Szamosi József helyszíni művezetésével. A külső travertin burkolatokat pedig a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. részéről Kovács Botond vezényelte.


generál tervező: Art Front Építész, Belsőépítész Műterem Kft.
építész vezető tervező: Kovács Csaba (jelenleg: Nart Építész Műterem Kft.)
társtervező, projektvezető építész: Ásztai Bálint (jelenleg: STOA Építészműterem Kft)
munkatársak: Kurtz Orsolya, Rónai András
belsőépítész vezető tervező: Göbölyös Kristóf (jelenleg: ArtFront Hungary Kft)
belsőépítész tervező: Kovács Csaba
belsőépítész tervező munkatárs: Tallián Anikó, Ásztai Bálint, Vitáris László
tartószerkezeti tervező: dr. Hegyi Dezső – Hegy-Ék Bt.
épületgépész tervező: Temesvári László – Temesvári Tervező Kft.
elektromos tervező: Rajkai Ferenc – Hungaroprojekt Mérnökiroda Kft.
uszodatechnika: Sallai Ferenc – S-terv Kft.
épületszerkezettani tervezés: dr. Kakassy László, Kapovits Géza

 

vélemény írásához jelentkezzen be »